Piggdekkavgift - en straff for Ranas befolkning

William Reinfjell syns ikke noe om den mye omtalte piggdekkavgiften i Rana.

William Reinfjell syns ikke noe om den mye omtalte piggdekkavgiften i Rana. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Formannskapet i Rana skal tirsdag 2. juni behandle en innstilling fra rådmannen om innføring av piggdekkavgift i Rana. Avgiften settes til 1400 kr for personbiler, og 2800 kr for biler over 3500 kg. Det skal svi at man sørger for å kjøre sikkert.

Bakgrunnen for denne usosiale avgift, meningsløse avgiften, for å bo i Rana er håpløs.

MDG fikk en oppslutning på 3,6 %, -468 stemmer ved siste valg og fikk en representant i kommunestyret. Dermed kom de på vippen og kunne avgjøre hvem som skulle bekle ordførervervet de neste 4 årene.

Representanten Nyjordet gjorde det klart at MDG ville støtte Aps Geir Waage som fortsatt ordfører, på blant annet betingelse av å forplikte seg til å utrede en sak om innføring av piggdekkavgift i Rana. Høyre og SV (for en blanding!) sa også ja til dette.

Nå er utredningen ferdig og skal som sagt behandles i F-skapet 2. juni.

Minipartiet MDG vil selvfølgelig gjøre AP, H og Sv oppmerksom på at dette skal vedtas. Hvis Ap går inn for dette en det en klar markering av et parti som støtter usosiale avgifter.

Rana blir den eneste kommunen i Nord-Norge med en slik avgift. Hverken Ap eller H hadde dette i sine partiprogrammer i siste valg.

Ap gikk tilbake 17,1 % ved siste valg og høyre 6,9 % på grunn av deres skolepolitikk, de satset på at folk skulle glemme og bommet totalt.

Hvis en ny avgift på 1400 kr blir prisen for ranværingene, for at Geir Waage fikk fortsette som ordfører, blir straffen hard ved neste valg.

At Høyre også vil markere seg som avgiftsparti skal jeg forbigå med taushet, vi har nemlig våkne innbyggere i Rana.

William Reinfjell

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken