Gå til sidens hovedinnhold

Naturvernere på kysten bruker landsdelens største båtmesse til å sette søkelys på plastforurensing

Artikkelen er over 3 år gammel

I forbindelse med strandryddedagen 5. mai og Nord-Norges største båtmesse i Sandnessjøen til helga, har Naturvernforbundet Ytre Helgeland, Nordland fylke, Natur og Ungdom i Alstahaug og Besteforeldrenes klimaaksjon på Helgeland gått sammen.

De skal ha en stand på båtmessa som skal løfte fram et tema som opptar stadig flere – plast i naturen og havet, med særlig fokus på mikroplast. Dette skriver Naturnvernforbundet Ytre Helgeland i en pressemelding.

– På standen vil vi vise fram og fortelle om alternativer til engangsplast og andre plastprodukter i dagliglivet, som bestikk, kopper, tallerkener, kar og boller, sier aksjonsleder Tone Toft som er leder i Naturvernforbundet Ytre Helgeland.

Hun sier at det er mye å hente når vi vet hvilke enorme utfordringer og problemer plastforurensing fører med seg for naturen, mennesker og dyr.

– Og båtfolket ønsker seg helt sikker et rent og friskmeldt hav å ferdes på. Så jeg håper mange tar turen innom vår stand foran Paviljongen, sier Toft.

Hun er klar på at skal man løse problemet, trengs det selvfølgelig strenge tiltak fra myndighetene, men at det også er hver enkelt som forbruker som må bidra.

Ytre Helgeland i Naturvernforbundet dekker kommunene Lurøy, Træna, Rødøy, Dønna, Leirfjord, Herøy og Alstahaug. Lederen Tone Toft er opprinnelig fra Rana.

Les også

Det nye styret vil samarbeide med de unge for at de eldre skal bli hardere i klypene for å berge naturen

 

Kommentarer til denne saken