Arrangerer camp med mål om å inspirere ungdom til et aktivt friluftsliv

Pål Vinje inviterer til camp for ungdom mellom 13 og 18 år.

Pål Vinje inviterer til camp for ungdom mellom 13 og 18 år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Polarsirkelen friluftsråd vil helga 28. til 30. september arrangere Polarsirkelcamp for ungdommer i alderen 13 til 18 år. Polarsirkelcamp er en friluftslivscamp for ungdommer fra medlemskommunene Rødøy, Træna, Lurøy, Nesna, Rana, Hemnes og Hattfjelldal.

Campen er lagt til Nesna, med base ved Havblikk camping der ungdommene skal bo i en egen lavvoleir, opplyser Pål Vinje, daglig leder i Polarsirkelen friluftsråd i en pressemelding.

Under campen blir det anledning å prøve seg på en rekke aktiviteter som for eksempel klatring, havpadling, fisketur, coasteering, topptur, ribb-tur med søppelplukking og orientering.

- Målet med campen er å inspirere ungdommer til et aktivt liv ute i naturen ved å gi de kjennskap til ulike friluftslivsaktiviteter, finne nye venner med samme interesser samt gjøre de kjent med naturen i en del av det distriktet de tilhører, sier Vinje.

Videre er det tenkt at dette skal bli et årvisst arrangement som skal arrangeres rundt om i kommunene som tilhører Polarsirkelen friluftsråd.

Prosjektet er et samarbeid mellom friluftsrådet og ulike friluftslivsaktører, Nord universitet, lag og foreninger. Campen er finansiert gjennom midler fra Nordland fylkeskommune, Helgeland Sparebank og friluftsrådets egne midler.

Artikkeltags