HELGELENDINGEN: Det er HePo-Cup og Helgeland golfklubb møter Polarsirkelen golfklubb.

Turneringen baserer seg på de samme spillereglene som de mer kjente Ryder-cup for herrer og Solheim-cup for damer. Der møtes Europa og USA hvert år.

I år spilles HePo-Cup på Gulljorda golfbane lørdag. Vefsningene har tapt de to siste årene, og nå lover de revansj.

10 mot 10 og tre runder

Det er 10 spillere fra hver klubb som er på lagene. Det spilles tre runder før det er avgjort hvilken side av fjellet som er best og kan løfte pokalen.

Første runde spilles som lag, og der er det to mot to. 1 poeng for seier og 0,5 poeng for uavgjort. Så her spilles det om totalt 5 poeng.

Andre runde spilles også som lag to mot to.

I tredje runde spilles det singelmatcher og det spilles om totalt 10 poeng. 1 poeng for seier og 0,5 for uavgjort. Til sammen 10 poeng.

Begge klubbene setter opp sine lag på en rangert liste etter visse regler. Listene leveres og spillerne med samme nummer møtes. Det betyr at man ikke på forhånd vet hvem som skal spille mot hvem.

Klubben som tilslutt står med mest poeng vinner.

Disse spiller for Polarsirkelen golfklubb:
Gry Eriksen, Lisbeth Karlseng, Graham Mcneil, Vegard Kvandal, Rolf Skjærvoll, Martin Grane, Arne Risvik, Kenneth Mannvik, Steinar Nordvik, Espen Haaland (lagkaptein)

Helgeland Golfklubb har i år tatt ut følgende spillere:
Tommy Sandmo (lagkaptein), Thor Gunnar Jarnæs, Andy Walton, Frode Dorp, Geir Pedersen, Håvard Berg, Trond Solvang, Unni Nygård, Hilgunn A Iversen, Bjørn Kjønnås (senior)