Pengene skal gå til junior-virksomhet.

–Vi har allerede kjøpt inn treningsutstyr for junior-klassen. Køller og diverse slik at de kan låne uten å måtte betale, forteller Jonas Alvsing, som er sportslig leder for golfklubben.

Rekrutterer unge

Klubben ønsker å komme seg på kartet i Rana slik at flere unge også kan få opp øynene for golfen. I dag har de en juniorgruppe på rundt 15 stykker, men Alvsing har et stort ønske om at den skal vokse. Fra og med fra høsten av har golfklubben startet et samarbeid med Rana ungdomsskole, der alle niendeklassingene skal komme innom Polarsirkelen Golfklubb minst en gang i året.

– Det blir en hel uke der vi tar inn en klasse av gangen slik at de får kommet og prøvd litt og kanskje får opp øynene for sporten, sier Alvsing.

Alvsing og klubben har også et ønske om å få til et samarbeid med barneskolene i Rana, slik at de kan få unge til å bli kjent med sporten enda tidligere.

– Pengene fra Rana Blad er veldig viktig for oss, da de hjelper oss med å holde anlegget her like fint som det er i dag, forteller Alvsing.

Det som blir igjen av penger etter dette skal golfklubben bruke til å rekruttere nye spillere.

(Saken fortsetter under bildet)

For alle aldre

Polarsirkelen Golfklubb har akkurat passert 300 medlemmer og medlemmene er fra 15 til 70 år gamle.

– Det er relativt bra. Vi har cirka 50 stykker som kommer på nybegynnerkurs hvert år i alle aldre, forteller Alvsing.

– Golfen er for alle aldre, det er det som er så fantastisk med sporten. Det spiller ingen rolle hvilken standard du har eller hvilken alder du har, alle kan konkurrere mot hverandre, sier Alvsing.

Alvsing peker mot datteren sin på 12 år som sitter i sofaen og sier:

– Jeg og datteren Hedda, som har spilt i noen år nå, drar ofte ut og koser oss med å spille golf sammen.

Les mer om utdelingene fra Rana Blad:

Rana Blad deler ut midler til barn og unge

Rana Blad ønsker å være en viktig lokalaktør på mange plan, som nyhetsformidler og vaktbikkje, som en underholder, en tilrettelegger av redaksjonelle møter med ulike mennesker og bedrifter, en som er tilstede ved ulike hendelser og et lim i lokalsamfunnet.

Ei lokalavis som er der du bor, som kan glede, smått irritere og aller helst mest engasjere. Gi innsikt og utsikt for våre over 8000 abonnenter og øvrige daglige lesere.

Som en del av dette deler vi hvert år ut 300.000 kroner sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB til gode formål for barn og unge i distriktet.