Hæhres E6-arbeid gjør at sykkelfesten blir avlyst

Rana sykkelklubb ser seg nødt til å avlyse Polarsirkerittet på grunn av trafikksikkerheten i Dunderlandsdalen. Her fra målgangen på Skillevollen i fjor. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Rana sykkelklubb ser seg nødt til å avlyse Polarsirkerittet på grunn av trafikksikkerheten i Dunderlandsdalen. Her fra målgangen på Skillevollen i fjor. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Rana sykkelklubb melder på sine nettsider at Polarsirkelrittet som skulle vært arrangert i pinsen, er avlyst.

- Vi har i lengre tid vurdert trafikksituasjonen i Dunderlandsdalen og har hatt tett og god dialog med Statens Vegvesen og Hæhre. Imidlertid ser vi nå at veiprosjektene og ombyggingen av E6 fører til så store utfordringer for oss som arrangør at vi ser oss nødt til å ta denne beslutningen, skriver sykkelklubben.

Det aller viktigste for dem er å ivareta sikkerheten for syklister og medtrafikanter under arrangement. Selv om sykkelklubben har fått tillatelse fra vegvesen og politi til arrangementet, hviler ansvaret på deres skuldre.


- Arbeidet på E6 i Dunderlandsdalen er blitt mer omfattende enn vi forventet. Med mange enveiskjørte partier frykter vi at farlige situasjoner kan oppstå, skriver klubben videre.

Konklusjonen er dermed at det er uforsvarlig å arrangere Polarsirkelrittet slik situasjonen blir, og da det blir vanskelig å ivareta sikkerheten og arrangere et kvalitetsmessig godt sykkelritt.

- Vi får heller glede oss til at neste gang Polarsirkelrittet arrangeres, vil det foregå på flunkende ny E6 og en ny flott trase, skriver sykkelklubben.

Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo i Rana er et av de største sykkelritt i landsdelen. Også med start på Umbukta og Saltfjellet, har det i de beste periodene vært nærmere tusen deltakere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken