Gravemaskinfører mistet livet i sammenstøt med godstog

DEL

Det ble et tragisk utfall etter et sammenstøtet mellom et godstog og en gravemaskin nord for en tunnel ved Storforshei lørdag ettermiddag. En mann i 20-årene er bekreftet omkommet.

Med sin store tyngde kastet toget gravemaskinen av skinnegangen. Gravemaskinen havnet på innsiden av skinnegangen. I det nødetatene kom fram, ble det satt i gang livreddende førstehjelp. Nødetatene måtte fraktes til stedet med snøscooter og ATV etter skinnegangen.

Til tross for iherdig innsats greide man ikke å redde livet til gravemaskinføreren. Politiet i Nordland bekreftet like før klokken 22.00 lørdag kveld at mannen omkom i ulykken.

Hendelsen skjedde klokken 16.05 da et godstog kjørte nordover langs Nordlandsbanen, og ved Storforshei kolliderte det med en gravemaskin.

Gravemaskinen var bemannet med en mann, som utførte arbeid langs toglinja. Gravemaskinfører var ikke bevisst etter påkjørselen. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet inntil Luftambulansen kom.

- Dessverre ble mannen erklært død av lege på stedet, melder politiet.

Politiet har gjort kriminaltekniske undersøkelser, avhørt vitner og involverte. Dette arbeidet vil fortsette utover kvelden og morgendagen.

- Vi vet ikke hvordan hendelsen kunne skje, og etterforsker med mål om å få avklart dette. Avdøde er en mann i 20-årene. Pårørende er varslet. Kriseteam i avdødes hjemkommune er etablert, det samme er kriseteamet i Rana. De ivaretar pårørende og involverte, melder politiet.

NTB melder at mannen er fra Trøndelag.


Artikkeltags