Trampoline havnet på hustak på Hemnesberget, politiet ber folk sikre løse gjenstander

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det blåser ganske kraftig på store deler av Helgeland, og i ettermiddag landet en trampoline som lettet på et tak på Hemnesberget.

I Leirfjord på Fv. 17 har trær havnet i veibanen, det samme på E6 like nord for Trofors.

– Folk må ta seg en ekstra runde rundt huset og sikre løse gjenstander. Det er på høy tid å ta inn ting som fortsatt står ute, sier operasjonsleder Kai Eriksen hos politiet i Nordland.

Trampoliner er ofte en versting, og Eriksen viser til eksempelet på Hemnesberget.

– Det syndes mye med trampoliner. Det er et stort flagg som fort kan få et løft, og selve trampolinen er ikke så tung som mange tror. Hvis noen er på feil plass til feil tid når den blir tatt av vinden kan det gå riktig galt, sier Eriksen.

Han minner også om at man kan bli erstatningspliktig om ting på naboeiendommer blir skadet av løse gjenstander.

Varsom.no anbefaler innbyggere i Alstahaug, Bindal, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Herøy, Leirfjord, Lurøy, Nesna, Sømna, Træna, Vefsn og Vega til følge med på værprognoser og værradar, samt oppdateringer på varsom.no.

Dette er oppfordringen til innbyggerne fra varsom.no: Sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder (f.eks. bil, campingvogn etc. langs elver og bekker, kjellere). Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales. Hold deg unna elver/bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak.

Artikkeltags