Politi og UP stanset synlig påvirket bilist etter tips: – Han utgjorde en potensiell livsfare og vi er svært glade for at folk melder fra til oss

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag fikk politiet inn tips om at en bilist, som var påvirket, hadde satt seg bak rattet og kjørt. Det utløste en aksjon som involverte både UP og andre politienheter.

– Tipset gikk på at en mannsperson hadde satt seg bak rattet i en bil og kjørt av gårde. Både UP og andre enheter lette etter bilisten en stund før han ble observert på E6, litt sør for Hauknes, og de fikk stoppet ferden. Tilbakemeldingen fra patruljene på stedet er at mannen er tydelig påvirket, enten av alkohol eller stoff. Dette vet vi ikke før vi får tatt inn personen og det blir tatt blodprøve. Vi vil naturligvis opprette sak på dette, opplyser operasjonsleder for politiet i Nordland, Kai Eriksen.

Han sier politiet er svært glade for at publikum følger med, og sier fra hvis de har mistanke om at noe er galt.

– I mange tilfeller er vi avhengige av tips for å få tatt førere som dette. Denne personer utgjorde en potensiell livsfare for seg selv og andre i trafikken og derfor var det svært bra at vi fikk stoppet ferden. At publikum følger med og sier fra til oss er vi meget fornøyde med, sier Eriksen.

Artikkeltags