Politiet går søndag kveld 31. juli ut og ber om hjelp fra publikum i arbeidet med å spore opp en bil. Bakgrunnen er at det er bekymring for en voksen mann som familien har savnet i noen dager og som trolig kjører denne bilen.

Mannen er i begynnelsen av 40-årene og hjemmehørende i Rana. Familien var sist i kontakt med han fredag 29. juli, opplyser operasjonsleder i Nordland politidistrikt Ulf Slettan til Rana Blad.

Avisa tok kontakt med politiet etter å ha sett et Facebookinnlegg om saken i gruppen Spør om ka du vil i Mo i Rana. Gruppen har rundt 20.000 medlemmer.

Bilen det er snakk om er en sølvfarget Volkswagen Caddy med grønne kjennemerker. Dette er en varebil og vinduet bak på bilen er tapet. Modellen er 2015 og registreringsnummer er YA67438.

Politiet vet på nåværende tidspunkt ikke noe om når eller hvor bilen sist er observert, men undersøker nå dette og øvrige opplysninger de har fått.

– Vi ønsker tilbakemelding hvis noen har observert denne bilen i helga, sier Slettan som ikke vil spekulere i hvorfor mannen ikke har gitt lyd fra seg siste dager.

Mannens familie har selv ytret ønske om at politi og lokalavis går ut med opplysninger om bilen.

De som har tips i saken kan kontakte Nordland politidistrikt direkte.