[Avisa Nordland:] Det skriver VG.

Alvorlig

Politiet vil starte etterforskning etter det de omtaler som «alvorlige trusler og hatefulle ytringer» fra en supporter på Åråsen lørdag.

– Jeg kan bekrefte at det blir opprettet en politisak etter en hendelse på Åråsen lørdag hvor en supporter kommer med alvorlige trusler og hatefulle ytringer mot dommer og spiller, sier politiførstebetjent Frank Muri, som var arenaleder under kampen, til VG.

– Jeg kan ikke gå i detalj på hva som ble sagt, men politiet var vitne til hendelsen, og vi mener den er såpass alvorlig at vi oppretter sak, sier han.

Hyller innhoppet: – Han spiller ikke i Glimt i 2023

Kastet lommebok

LSK bekrefter også at det vil bli rapportert flere hendelser til klubbens doms- og sanksjonsutvalg – blant annet episoden hvor Amahl Pellegrino fikk kastet en lommebok etter seg fra en tilskuer.

Hele tre av episodene dreier seg om kasting av gjenstander.

– Det er ikke greit å kaste verken flasker, lommebøker eller andre gjenstander, sier han. noe som kan bety utestengelse for de aktuelle supporterne, sier LSKs sikkerhetsansvarlig Ronny Frilseth.

Frode Thomassen, daglig leder i Glimt, er glad politiet tar tak.

– Opplevelsen min er at noen ganger blir det sagt og gjort ting også på norske arenaer som ikke hører hjemme der. Det er bra politiet følger opp, så vi får bukt med hendelser på stadion som vi ikke ønsker. Jeg tror veien å gå i slike saker er via politiet, så vi får understreket alvoret. Fotballarenaene er ikke et fristed for slike ytringer eller hendelser, sier Thomassen til VG.

Hugo måtte stå skolerett i LSK-garderoben – herjet med føttene og verbalt