Gå til sidens hovedinnhold

Politiet forventer at «bikere» som underbygger kriminalitet skal møtes på Helgeland i helga

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Nordland går torsdag ut med en pressemelding om et motorsykkeltreff som skal foregå i Brønnøysund i helga.

- Politiet er kjent med at Twin Heads MC i Brønnøysund skal avholde sitt " Late Summerparty" helgen 4.-6. september.

Ingen fra MC-miljøet har kontaktet politiet i forkant av dette arrangementet, så derfor tok vi initiativ til en samtale med lederen for klubben, for både få- og gi informasjon om arrangementet. Det gjelder en del regler og formaliteter rundt slike arrangement som arrangører må forholde seg til, blant annet ro og orden, Alkohollovens skjenkebestemmelser, smittevern, med mere.

Det er forventet tilreisende gjester fra klubber i region nord samt fra Trøndelag, men på grunn av koronasituasjonen er politiet usikker på hvor mange som kommer og hvor stort arrangementet blir.

Det vil imidlertid denne helgen være flere synlige "bikere" i Brønnøysund sentrum og omegn enn normalt. Politiet vil på bakgrunn av arrangementet ha et større politioppbud en normalt i helgen i og rundt Brønnøysund. Vi både håper og regner med at arrangementet vil forløpe uten problemer, skriver Lisbeth Aarvik, leder for geografisk driftsenhet Helgeland, Nordland politidistrikt, i pressemeldingen.

Underbygger kriminalitet

- Twin Heads MC har medlemmer fra hele Helgeland. Klubben tilhører det kriminelle MC-miljøet i Norge. Klubben er en såkalt ruterklubb, dvs. de går med en rød ruter med tallet 81 på vesten som viser at de er en støtteklubb til Hells Angels. (81= bokstavene HA)

Både Twin Heads og Hells Angels er organisert i den såkalte Norgesmodellen og delt i regioner i Norge. Twin Heads hører til Region Nord sammen med andre klubber i det kriminelle MC-miljøet, skriver Lisbeth Aarvik i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken