Politiuniformen får i disse dager et nytt uttrykk. Den lyseblå skjorta byttes med en mørkere variant, mens slipset fjernes helt i operativ tjeneste.

De nye arbeidsskjortene rulles i disse dager ut i politidistriktene. Den nye arbeidsskjorta er utviklet spesielt for politiets operative tjeneste – og skiller seg fra den eksisterende lyseblå skjorta i farge og kvalitet, skriver politiet på sine nettsider.

Fargen på den nye arbeidsskjorta – sort med blåskjær – harmonerer med den øvrige operative uniformen. Skjorta er produsert i et fleksibelt og holdbart stoff som er spesielt utviklet for det norske politiet.

– Endringen vil gi den operative uniformen et nytt uttrykk, sier Elisabeth Stø Flatla, seksjonsleder i Politiets fellestjenester (PFT).

Brukere som har testet skjorta, forteller blant annet om bedre funksjonalitet i kombinasjon med verneutstyr og utstyrsbelte.

– De fremhever blant annet fleksibiliteten med de oppbrettbare ermene som en god forbedring og er glade for å slippe slips i operativ tjeneste, sier Stø Flatla til Politiforum.

De velkjente lyseblå skjortene vil fortsatt være i bruk i politiets administrative funksjoner. Av budsjettmessige årsaker vil det også være en overgangsfase med bruk av ulike skjorter.

(©NTB)