Gå til sidens hovedinnhold

Politiet om savnede Arjen Kamphuis: - Mest sannsynlig at den savnede har omkommet som følge av en ulykke under padling i kajakk

Artikkelen er over 1 år gammel
Nordland

Politiet konkluderer i etterforskningen etter at nederlenderen Arjen Kamphuis forsvant for ett år siden. Politiet mener det er mest sannsynlig at den savnede har omkommet som følge av en ulykke under padling i kajakk. Politiet har konkludert i sin etterforskning etter at Arjen Kamphuis ble meldt savnet i slutten av august i fjor, da han ikke kom tilbake til Nederland etter sin ferie i Norge. Politiet har kommet frem til at han høyst sannsynlig omkom i en kajakkulykke i Skjerstadfjorden ved Rognan kvelden den 20. august 2018, skriver politiet i en pressemelding.

Les også

Det siste om Kamphuis-mysteriet: -  Vi driver fremdeles aktiv etterforsking

 

Savnede har til nå ikke blitt funnet og det er grunn til å tro at han er forsvunnet i havet. Siste vitneobservasjon av Kamphuis var på ettermiddagen den 20. august. Da ble han sett gående fra togstasjonen mot Rognan sentrum. Tidligere samme dag hadde han sjekket ut fra sitt hotell i Bodø og reist med tog til Rognan. Politiets konklusjon om at Kamphuis er omkommet i en ulykke er basert på de bevisene som foreligger i saken.

Noen dager etter at Kamphuis ble meldt savnet ble det funnet en skadet kajakk og en padleåre i vannkanten ved Skjerstadfjorden. Det ble også funnet endel andre personlige eiendeler flytende i sjøen. Politiet ville trolig ha kommet til konklusjonen om en padleulykke tidligere, hadde det ikke vært for at et simkort tilhørende Arjen Kamphuis slo inn på tre basestasjoner i nærheten av Stavanger like før midnatt den 30. august 2018.

Les også

Vurderer privat søk etter Kamphuis

 

Etterforskningen av dette sporet har nå avdekket at den aktuelle mobiltelefonen, en datamaskin og andre gjenstander ble funnet av to østeuropeiske yrkessjåfører som fisket fra land i forbindelse med avvikling av hviletid. Gjenstandene ble funnet i samme område som kajakken ble funnet. De to østeuropeerne trodde gjenstandene var blitt kastet, siden de bar preg av å ha ligget ute en stund. De to mennene tok med seg gjenstandene, inkludert det aktuelle simkortet, og hadde dem i sin besittelse da de senere kjørte til Stavanger.

Etterforskningen har avdekket at de to østeuropeiske yrkessjåførene passerte de tre aktuelle basestasjonene den 30. august 2018. Politiet finner ingen grunn til å mistenke de to sjåførene for å ha hatt noe med Kamphuis sin forsvinning å gjøre utover dette.

Les også

Fikk inn signaler fra mobilen til Kamphuis på Fauske

 

Kommentarer til denne saken