Forsvarer Arbeidsmiljøloven

– Problemet i norsk arbeidsliv er for mange midlertidige stillinger, ikke for få, slår Bjørnar Skjæran fast

– Problemet i norsk arbeidsliv er for mange midlertidige stillinger, ikke for få, slår Bjørnar Skjæran fast

Artikkelen er over 4 år gammel

Gjenvalgt leder i Nordland Arbeiderparti Bjørnar Skjæran er imot endringene regjeringa har foreslått i arbeidsmiljøloven.

DEL

– Problemet i norsk arbeidsliv er for mange midlertidige stillinger, ikke for få, slår Bjørnar Skjæran fast.

I helga avholdt Nordland Arbeiderparti sitt årsmøte. Årsmøtet vedtok enstemmig en uttalelse mot regjeringens foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven.

- Høyre-Frp-regjeringa har bidratt til et linjeskifte i arbeidslivspolitikken. Der den rødgrønne regjeringa år for år jobbet for å gi norske arbeidstakere bedre vilkår, vil dagens regjering svekke arbeidstakernes stilling, sier Bjørnar Skjæran.

Nordland Arbeiderparti mener dagens arbeidsmiljølov ivaretar arbeidstakerne. Loven er også fleksibel nok til å at bedriftenes behov ivaretas.

 - Nordland Arbeiderparti står skulder-ved-skulder med en samlet fagbevegelse. Vi mener de foreslåtte endringene vil få store konsekvenser for den enkelte arbeidstaker, for trepartssamarbeidet og den norske modellen. Endringene vil særlig ramme unge mennesker som skal ut i arbeidslivet, og svekker likestillingsarbeidet i Norge, sier Bjørnar Skjæran.

Artikkeltags