Jeg skar gjennom en dag og fortalte at han måtte få seg sitt eget favorittlag

Arsenal og Aston Villa møtes i FA-cup finalen lørdag. Her fra seriekampen i vinter. Foto: Wikimedia Commons

Arsenal og Aston Villa møtes i FA-cup finalen lørdag. Her fra seriekampen i vinter. Foto: Wikimedia Commons

Artikkelen er over 5 år gammel

Litt dårlig samvittighet, men endelig opptur for trofast Aston Villa-fan.

DEL

KE DET GÅR? Søskenbarnet mitt som var en god del yngre enn meg skiftet alltid favorittlag. Den ene dagen holdt han med Manchester United, den neste med Liverpool, den tredje med Tottenham og så videre. Alt etter hvem han var sammen med.

Slik har nok de fleste hatt det. Man blir påvirket av dem som er eldre, og dette var jo en gutt på rundt ti år. Så jeg skar gjennom en dag og fortalte at han måtte få seg sitt eget favorittlag, som ingen andre hadde.

Da satte vi oss ned og studerte tabellen i Premier League, for det var der han ville ha sitt favorittlag, og laget som var best den gang (det er vel rundt 20 år siden) som var ledig, var Aston Villa. Siden har laget slitt mest i motgang, så jeg har jo litt dårlig samvittighet for at noen av de lagene som har hatt mer suksess på banen ikke ble aktuelle for han å velge.

Men han har i alle fall holdt ut i tykt og tynt, og har fått en etterlengtet opptur med FA-cup-finale på lørdag. Jeg ønsker lykke til!

Lørdagen er også en stor dag for finalene rundt omkring i Europa. En raskt titt på tv-programmet viser at lørdag kveld kan du se mer eller mindre fire finaler; Arsenal – Aston Villa i England, Auxerre – Paris St. Germain i Frankrike, Borussia Dortmund – Wolfsburg i Tyskland og Barcelona – Athletic Bilbao i Spania.

En grei meny. Jeg ser naturligvis mest fram til den tyske cupfinalen. I Norge har vi en oppfatning om at cupfinalen kun er stor i England og Norge, en myte som utrolig nok lever den dag i dag.

Den tyske cupfinalen er alltid en stor happening i Berlin, og selv Bayern München setter den høyere enn Champions League.

Når Jürgen Klopp nå avslutte sin karriere i Borussia Dortmund, laget som trekker flest tilskuere på sine hjemmekamper i verden, så kunne det ikke blitt større enn en cupfinale. Hele den gule og svarte horde er på plass, mange fra Norge også.

Den spanske cupfinalen er også stor. Her varierer det fra år til år hvor den spilles, den kalles for kongens cup. Det som er spesielt i år er at det er lag fra Baskerland og Katalonia som møtes. Det blir ganske spesielt når alle fans på tribunen piper under den spanske nasjonalsangen.

Heldigvis går ikke de to sistnevnte kampene helt samtidig.

Gøran Opanashchuk, journalist

Men han har i alle fall holdt ut i tykt og tynt, og har fått en etterlengtet opptur med FA-cup-finale

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken