[AVISA NORDLAND] Knutsen møtte pressen sammen med Ulrik Saltnes mandag formiddag.

– Vi har en stor og fyldig tropp og en spillergruppe som er i bra form. Vi har en ellever som har spilt en del sammen nå, og forutsetningene for at vi skal gjøre en god prestasjon i morgen er absolutt til stede, var beskjeden fra trener Kjetil Knutsen.

– Crazy

Flere i pressekorpset ønsket å høre hvilke forberedelser Glimt gjør for å mentalt være klare til kamp med kroatiske supportere på besøk, og ikke minst i returoppgjøret i heksegryta i Kroatia.

– Nå skal vi spille på Aspmyra, så det er egentlig de som må gjøre grepene først. Jeg tror ikke vi trenger å gjøre så mange forberedelser før denne kampen, men jeg har vært på hjemmestadion deres da jeg fulgte de med Brann i 2008. Da var jeg glad for at jeg satt på VIP-tribunen, for den blå horden var crazy. Det har vi ikke brukt noe tid på inn mot den kampen som kommer nå, men det kan godt hende vi forbereder spillerne på den type ting når vi nærmer oss den kampen.

– Det må nevnes at vi har opplevd bra trøkk i Legia, mot Celtic, kampen mot Roma var en egen historie, men jeg satt jo på tribunen. Opplevelsene da vi kjørte gjennom byen og det hatet som var mot Bodø/Glimt og hatet på stadion er kanskje noe av det mest ekstreme en kan oppleve, så noe erfaring har vi jo. Det er spesielt å være der, men nå er det trygge og gode rammer med fantastisk hjemmepublikum først.

I forkant av tirsdagens kamp, melder politiet at de vil ha synlig tilstedeværelse før, under og etter kampen for å sørge for ro og orden, og for at arrangementet går fint for seg.

Ulrik Saltnes benyttet anledningen til å bekrefte fakta.

– Det er ikke alfaomega hvilket resultat vi tar med oss fra den første kampen. Det er to fotballkamper som skal spilles, og vi må bare prestere så godt som mulig. Det er ikke umulig å tape her og vinne der eller omvendt. Den andre kampen har vi minst mulig fokus på.

– Naturlig steg

Saltnes tror kroatenes erfaringer og historikk gjør de helgule til åpenbare underdogs.

– Det er ingen tvil om at vi er underdogs. Vi har alt å vinne og er allerede klare for å spille på et på et høyere nivå i Europa enn vi noensinne har vært på selv, så her er det bare å glede seg. Det er en utrolig fin mulighet med veldig lite press.

– Allerede i garderoben etter kampen mot Zalgiris ble hymnen spilt. Hvor mye har dere snakket om den de siste dagene?

– Det var litt pinlig da den var på i garderoben. Det ble snakket om å sette den på før treningen i dag, men det ville blitt pinlig, jeg er glad det ikke gikk i orden, svarte en spøkefull Saltnes, før han noe mer alvorlig svarte:

– Vi har snakket litt om det. Jeg tror alle i dette rommet har et forhold til akkurat den hymnen på ett eller annet vis, så at den skal spilles på Aspmyra er ufattelig spesielt. Det har vi så klart snakket om. Når alt kommer til alt er det et naturlig steg i en rar og merkverdig reise Bodø/Glimt har vært på. Det er rart med det. Når vi sitter her nå så føles det egentlig veldig naturlig ut.