Nils Harald Øijord er en ekte medspiller - nå hedres han med pris

Ildsjel: Nils Harald Øijord er entreprenør og samfunnsbygger. En av hans store interesser, er å ta vare på gamle maskiner. Foto: Klaus Solbakken

Ildsjel: Nils Harald Øijord er entreprenør og samfunnsbygger. En av hans store interesser, er å ta vare på gamle maskiner. Foto: Klaus Solbakken

Artikkelen er over 3 år gammel

Nils Harald Øijord er god til å spille på lag med andre. Derfor får han Samspillprisen.

DEL

Entreprenøren og samfunnsbyggeren Nils Harald Øijord, hadde ikke anledning til selv å være til stede på konferansen Samspill skaper vekst, der han ble hedret for sin innsats.

«Nils Harald Øijord har i 40 år stilt opp med sin kunnskap, sine maskiner og for folk på ulike arenaer. Det er ikke mange som har evne til å tenke så langsiktig som han, og hans bidrag har vært betydelig i både nærings- og samfunnssammenheng», heter det i begrunnelsen.

– Kunnskapsparken Helgeland sitt styre og ansatte mener dette er en av de største samfunnsbyggerne vi har i vår region, går det fram av ei pressemelding som fortsetter slik:

– Bossmo & Ytteren og idretten i Rana har hatt stor glede av hans bidrag. Trolig ville verken Skillevollen, ACR eller Klokkerhagen Idrettspark fremstått slik de gjør i dag uten denne mannens bidrag. Han har stor interesse for å ta vare på gamle maskiner, og på Øyjorden er fundamentet for et anleggsmuseum på plass. For noen år tilbake engasjerte han Klaus Solbakken for å skrive boka «Maskinveteraner forteller», nettopp for å dokumentere en viktig periode i Ranas og Helgelands industrihistorie.

Prisvinneren fikk fotoet «Grinda» av kunstneren Anne Gundersen.

Artikkeltags