– Vi har mast på Kristian & Co siden januar. Nå har de endelig bekreftet at det blir konsert hos oss og jeg tror vi blir en uforglemmelig artig kveld. Rene romjulsdrømmen. Vedder 500 kroner på at det blir smekkfullt, sier Maiken Johansen i Kulturhuset Mo i en pressemelding.

Fra kontinentet

Synthpop-gruppa Diskotek har tre album på tanken og har spilt for fulle hus i metropoler som Paris, København og Stockholm. Mo i Rana passer helt opplagt inn i denne miksen. Diskotek har også vært support for størrelser som White Lies og Donkeyboy. Med sin schizofrene sound vet man aldri helt hva man får bortsett fra at det er melodiøst og utrolig fengende.

Diskotek har rullet ut ny musikk i år, og først ut var singelen «Turn off the lights» som viste en litt ny side av bandet. Det jobbes for tiden med flere låter publikum kan glede seg til å høre i desember.

Kristian er konfirmert

Diskotek er: Jan Thomas Moen, Einar Andre Rørvik og Kristian Lorentzen. Sistnevnte reinhekla ranværing. Det er syv år siden han sist hadde konsert her.

– Jeg er konfirmert siden sist og alle konfirmasjonsgaver har gått til kjøp av instrumenter som jeg behersker sånn middels, sier Kristian Lorentzen i pressemeldingen.

– Det blir veldig stas å spille på hjemmebane. Men. Jeg kommer ikke til å ta den Rana FK-rappen. Eller kanskje, alt kan jo klappes fram.

Han lover at vi får smakebiter fra hele Diskotek-katalogen, med grompoplåtene «Don’t know your name», «Try and fail» og «Promise».

– Vi spiller materiale fra 2006 og fram til i dag. Det blir dansbart og en skikkelig feelgood-aften der folk kan komme å børste av seg ribbestøvet. Det skal være god stemning hele veien og vi topper greia med DJ-settet Pjusk & Porno. Det er kort fortalt hemningsløs, erotisk og dansbar disco, med hele bandet i godt DJ-driv. Fantastisk bra skal det bli og jeg vet de andre gutta også gleder seg veldig.

Billetter legges ut for salg de nærmeste dagene.

– Vær så god, her får folket et helt gratis og perfekt julegavetips. Liker du ikke Diskotek OG disco, så er du ikke veldig fan av å ha det veldig gøy, og det er akkurat det denne kvelden blir, avslutter Johansen.