Torsdag ble det klart at skoleopposisjonen ved Rødt, Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet er positive til realisering av allaktivitetshuset på Gruben, med de forutsetningene som ligger til grunn i søknaden som GIL Eiendom har sendt til kommunen, skrev partiene i en pressemelding.

Fredag kommer Rana Ap med ordfører Geir Waage i spissen med en pressemelding der de også stiller seg positive til allaktivitetshus på Gruben.

– Vi er glade for at de partiene kommer med et avklarende synspunkt i saken. Det hører med historien at det var Jan Erik Arnøy fra Arbeiderpartiet som ba at saken ble fremmet i kommunestyret, for at det skulle komme en avklaring raskest mulig. Nå vil dette skje og det at de andre partiene nå har bestemt seg betyr at det blir realisert, skriver Waage i pressemeldingen.

Waage tror huset kan få regional betydning.

– Her vil det bli et aktivitetshus for alle fra 0–100 år, det vil bli klatrevegg og det vil bli basketbane, noe Rana trenger. Vi i Arbeiderpartiet tror halle vil få like stor betydning for Rana som Stålhallen hadde og folk fra hele regionen vil kunne glede seg over å bruke den. Det at den har så mange aspekter ved seg gjør at vi kan øke andelene i partnerskapsavtalen mer enn det vi har gjort på de eksisterende hallene i Rana, sier Waage i pressemeldingen.