Rana Arbeiderparti ønsker løpende barnehageopptak: – Det er ikke lønnsomt for Ranasamfunnet at tilflyttere må vente i månedsvis

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I en pressemelding skriver Rana Arbeiderparti at de vil fremme forslag om løpende opptak i kommunestyret.

Rana kommune oppfyller loven om full barnehagedekning. Likevel er det mange som må vente lenge på barnehageplass når permisjonstiden er omme. Kommunestyrerepresentant Turid Presteng Høgseth (Ap) fremmer nå forslag om å løse dette problemet.

Det er ikke lønnsomt for Ranasamfunnet at tilflyttere må vente i månedsvis på barnehageplass og at foreldre ikke kommer seg i jobb når de ønsker det fordi det trengs en barnehageplass, sier Presteng Høgseth.

Nils Notler (Leder for Oppvekst og kultur) (Ap) er skuffet over manglende handlekraft fra den borgerlige regjeringen.

Den rødgrønne regjeringen sørget for tidenes barnehagesatsing, med full barnehagedekning som resultat. Det var en revolusjon for familiene. Den eneste ambisjonen regjeringen har på barnehagefeltet er å la multinasjonale selskapet hente ut profitt fra barnehagene. Erna Solberg har hatt makten i fem år uten å gjøre noe for foreldre som får barn etter fristen for barnehageopptak, sier Notler.

Rana Arbeiderparti fremmer i førstkommende kommunestyremøte et forslag om at det skal etableres tilstrekkelig med barnehageplasser for et løpende opptak. Presteng Høgseth forventer at dette kan ta noe tid:

Siden regjeringen har valgt å ikke finansiere en bedre barnehagedekning forventer jeg at det kan ta noe tid før vi klarer å etablere en ekstra kapasitet i Rana. Men vi må begynne den jobben nå. Det vil være bra for barna, for familiene, for likestillingen og for næringslivet, avslutter Presteng Høgseth, i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken