Trine Lise Michalsen og Stålkams friidrettsgruppe kan nå investere i en etterlenget airtrack - luftmadrass - til de bruk for de yngste.

Det er 50.000 kroner fra Rana Blads tilskuddsordning til ulike idrettslige og kulturelle formål som gjør det mulig. Totalt ligger det 300.000 kroner i potten som i år er fordelt på 11 ulike idrettslag og foreninger. Stålkam friidrettsgruppe er ett av to lag som får toppsummen på 50.000 kroner.

– Herre min hatt. Tusen takk!, er det en smått forfjamset friidrettsleder klarer å si på telefonen når Rana Blad overbringer henne nyheten.

To fikk 50.000 kroner

Den andre klubben er Mo Skilag som skal bruke 50.000 til bålpanne og benker i hoppanlegget i Fageråsen.

I friidrettsgruppa i Stålkameratene har de lenge ønsket en slik oppblåsbar madrass som de kan bruke på treningene myntet på de aller yngste. Med utstyret følger det også ei oppbevaringsvogn som gjør det lett å få den inn og ut av treningene. Den er om lag 15 meter lang og nesten tre meter brei og enkel å blåse opp.

– Det blir helt fantastisk å få råd til å investere i slikt utstyr. Det er ikke så mye utstyr å oppdrive for de aller yngste, men dette er perfekt. Det vi har fra før er lagret i to enkle putekasser i Ranahallen, forteller Michalsen.

Leder i Mo Skilag, Line Ruud, er minst like opprømt når hun får beskjeden.

– Utrolig artig, kommer det kontant.

– Vi har sett at det er et behov for ei bålpanne og benker i anlegget i Fageråsen. Tanken er at det skal plasseres i tilknytning til de tre minste bakkene. Der kan det stekes pølser og lages mat mens ungene slapper av på benkene mellom slagene, sier Ruud.

Styreleder i Fageråsbakkene, Trond Jøran Pedersen, har gitt sin fulle tilslutning til søknaden.

Inn i ny hall

I Rana Turnforening gleder de seg over at de med 40.000 kroner kan kjøpe inn utstyr til den nye basishallen i Gruben Allaktivitetshus. Totalt skal klubben investere i utstyr for 2,5 millioner når den kommer i drift rundt nyttår.

– Dette hjelper på. Vi gleder oss stort til å komme i et eget lokale der vi slipper å flytte utstyr inn og ut, og heller bruke tid og ressurser på turnsport - og der vi har plass til alle som vil drive med turn, ung som gammel - og uten ventelister, sier en takknemlig Stian Smørvik Skogheim.

Disse lagene og foreningene får midler fra Rana Blad:

Rana Blad IL STÅLKAMERATENE 50 000
Airtrack og oppbevaringsvogn
Rana Blad MO SKILAG 50 000
Bålpanne og benker
Rana Blad RANA TURNFORENING 40 000
Utstyr til basishallen
Rana Blad NESNA IDRETTSLAG 34 000
To nye håndballmål
Rana Blad KLEMETSPELET 25 000
Kurs og opplæring
Rana Blad POLARSIRKELEN GOLF 25 000
Treningsutstyr og kurs
Rana Blad HEMNES FRIVILLIGSENTRAL 24 000
Tur- og friluftsutstyr
Rana Blad UNGDOMSLAGET HEIM 20 000
Airhockey
Rana Blad SLETTEN KJØRE- OG RIDEKLUBB 10 000
Hindervogn
Rana Blad GRUBEN BARNEKOR 10 000
Notemateriell og kurs
Rana Blad RANA HANDBALLKLUBB 10 000
Utstyr til MiniGøy

5 millioner kroner til 650 mottakere

Nye bandymål, utstyr til esportsatsing, bocciabane, hinder til ridebane, turkart til stolpejakt og vinduer til grendehus er noen av tiltakene som fikk midler gjennom Lokalavisenes søknadsordning 2022.

650 søkere har nå mottatt beskjed om at de til sammen vil motta 25 millioner kroner.

Både skolekorps, idrettslag, speiderforeninger og mange andre barne- og ungdomsaktiviteter er blant de heldige mottakerne.