Gå til sidens hovedinnhold

Rana Blad lanserer Kulturkalenderen: – Gode nyheter for deg som bor i Rana, Nesna, Lurøy, Rødøy, Hemnes og Træna

Nå blir det igjen en mulighet for å få oversikt over smått og stort som rører på seg innen kulturlivet på Nord-Helgeland.

Da Rana Blads konsern Amedia for en stund tilbake valgte å avvikle kalender-funksjonen for sine lokalaviser, var det mange som mistet det som hadde til da vært en mye brukt mulighet for å informere om små og store arrangement, kulturopplevelser og annet som foregår lokalt. På papir har du fortsatt muligheten under vignetten Bygd og by, men digitalt har det vært et tomrom siden kalenderen ble avviklet.

Nå gir Rana Blad deg igjen en mulighet for å få en oversikt over kommende konserter, arrangement, utstillingsåpninger og mye annet. I tillegg til å lese små saker fra kulturlivet på Nord-Helgeland. Det skjer gjennom nysatsingen Kulturkalenderen.

Stort og smått

Fra før av har Rana Blad god erfaring med å satse på løpende oppdateringer for andre felt på ranablad.no, som eksempelvis Næringslivsloggen, Lokalsporten og Lokaldebatten. Nå lanserer vi også Kulturkalenderen over samme lest som disse tilbudene.

– Nå kan vi i større grad være aktuell med stort og smått som rører seg innenfor kultur- og opplevelsessegmentet med denne nye Rana Blad-satsingen, sier fungerende kulturleder i Rana Blad, Maiken Johansen.

Kulturkalenderen vil du finne på forsiden av Rana Blad, der den gir en oversikt over de siste oppdateringene. Klikker du på en av overskriftene der, vil du komme inn på den aktuelle saken i Kulturkalenderen. Derfra kan du også scrolle deg nedover for å se det siste som har blitt publisert.

(Saken fortsetter under bildet)

I tillegg vil du alltid også kunne finne Kulturkalenderen her.

Det er mye smått og stort som skjer i dekningskommunene Rana, Nesna, Lurøy, Rødøy, Hemnes og Træna. Såpass mye er det at Rana Blad ikke har mulighet til å rekke over alt som skjer, og dekke alt redaksjonelt selv. Men gjennom nysatsingen Kulturkalenderen er målet å formidle informasjon om enda flere kulturelle nyheter, hendelser og arrangement enn det man rekker over i dag.

For å lykkes med det dette, trenger vi imidlertid hjelp fra dere - leserne. Ved å sende oss tips om kommende arrangement og lignende, kan vi dele dette videre med leserne i Kulturkalenderen.

Vi understreker at det grunnet tekniske restriksjoner foreløpig ikke vil være mulig for leserne selv å legge inn arrangement. Enn videre vil dekningen bli i form av en løpende oppdatering, altså ikke sortert på dato etter når arrangementet skal være. Håpet er uansett at tilbudet vil være et løft for omtalen av kultur lokalt.

Digitalt løft

– Det er veldig positivt og nok et fint digitalt løft som gjør det enklere å følge med på hva som skjer der du bor. I denne sammenheng kan vi føye til at vi selvsagt fortsatt setter pris på å bli kontaktet om aktuelle saker innenfor alle nyhetsfelt slik at vi kan lage godt innhold som interesserer og belyser, sier Maiken Johansen.

Johansen legger til at Kulturkalenderen også gir plass til saker som ikke er spesifikt kulturbaserte.

Innenfor eksempelvis reiselivet skjer det mye av ulike arrangementer og opplevelser som fint kan passe inn her, som vi kanskje ikke umiddelbart tenker på som kultur, men som er flott og relevant innhold for Kulturkalenderen. Ungdom og studenter holder kanskje også på med eventer som kan være relevant å tipse inn om og få publisert her, tror Johansen.

– Så dette er gode nyheter for mange av våre lesere, kultur- og opplevelsesaktører som bor i Rana, Nesna, Lurøy, Rødøy, Hemnes og Træna. Vi gjør oppmerksom på at dette er redaksjonelt innhold og at vi vurderer innkomne tips og pressemeldinger som vi gjør med annet innhold. Alt kan naturligvis ikke få plass og alt har vi naturlig nok ikke tid og mulighet til å omtale og publisere her.

Tips om kultur, kulturpersonligheter og opplevelser kan sendes til kultur@ranablad.no, det samme gjelder tips eller informasjon om kommende arrangementer vi bør omtale.

Les også

Ingvild Skogvold (34): – Ingen folk og tomme gater, kanskje ei og anna måke. Det trengs en extreme makeover!

Kommentarer til denne saken