Rana Blad og Amedia tilbyr i år flere hundre kamper fra den store fotballfesten i Oslo – Norway Cup.

Norway Cup arrangeres fra 27. juli til 3. august og spilles i Oslo.

Sendingene vises på sportsportalen Direktesport (for abonnenter). For å få tilgang til sendingene trenger du et gyldig abonnement på Rana Blad, og du finner alle kampene her.

I øyeblikket er det planlagt ganske nøyaktig 824 kamper. Prosjektleder for Amedia under Norway Cup, Christian Haksø, forklarer hvordan det er mulig å få til en slik enorm produksjon.

– Det er dette som gjør Amedia helt unikt. TV2 eller VG kunne for eksempel aldri fått til dette uten at det kostet det hvite ut av øyet. 73 Amedia-aviser over hele landet, pluss Nettavisen er med på en ordentlig dugnadsjobb. Her må alle aviser bidra både med bemanning, og ikke minst utstyr. Alle aviser har jo både sender og kamerautstyr på sitt avishus som de bruker til daglig for å strømme lavere divisjoner, og alt annet av sport som ligger i Direktesport, sier Haksø til Oblad.no.

Flere lokale

Selfors UL og Gruben IL har to lag hver som deltar av lag fra vårt distrikt.

En kamp mellom Gruben IL jenter 15 år og Rosendal vises direkte søndag klokken 18.10. Ellers er det ikke noen kamper med lokale lag i gruppespillet, men det kan komme i sluttspillet.

Det kan uansett være greit å sjekke ut hvilke kamper som sendes, da mange har slektninger og bekjente rundt om i hele landet som deltar.

Antall kamper er doblet fra Norway Cup i fjor. Da var det noen utfordringer som man har jobbet for å forbedre i 2019.

– Den største utfordringen er at Norway Cup er annerledes enn Premier League og Champions League når det gjelder å overholde tidspunkt for avspark. Ikke alle har respekt for at en kamp skal starte, for eksempel klokka 12. Vi har et ganske stramt kampskjema. Hvis det blir en skade og en spiller ligger nede i ti minutter, så påvirker det oppsettet utover dagen. Hvis lag ikke møter til rett tid, så påvirker det. Det er en kjempeutfordring. Vi har pushet Norway Cup og dommere hardt på dette, og håper at det blir bra, sier Haksø.

Strømmen forsvant

Det tekniske har Haksø og resten av videodesken i Amedia kontroll på.

– Vi baserer oss primært på 4G-nettet. Vi har sendere (på hver bane) som koster over 100 000 kroner. Senderen fordeler trafikk over 4G-nettet. Vi har ubegrenset datatrafikk. I fjor hadde vi ingen problemer med signalet ut fra Ekeberg, forteller Haksø.

Ett problem oppsto imidlertid under et fåtall kamper i fjor.

– Det vi hadde trøbbel med på noen få baner var at strømmen som var lagt opp fra arrangøren forsvant. Så kan det, som i fjor, hende at teknikken går litt i ball.