Torsdag 5. februar er en merkedag i Rana Blads historie. Vi lanserer nå vår nye digitale løsning som vil gi alle våre abonnenter tilgang til alt av Rana Blads saker - samme hvor du er i verden.

LES MER: Vil du være med så logg på

Våre lesere vil nå se at vi gjør enda flere av våre mange gode nyhets-, kultur-, sports- og debattsaker tilgjengelig digitalt enn det vi har gjort tidligere.

I tillegg vil vi fra og med nå kunne tilby deg morgendagens Rana Blad som E-avis allerede kvelden før denne kommer ut.

Dette gjør vi for at du som trofast abonnent skal kunne kose deg med Rana Blad samme hvor du er i verden - enten du har papiravisen oppslått foran deg, sitter ved en datamaskin, har nettbrettet i fanget eller surfer på mobilen.

Men for å få full tilgang er du imidlertid nødt til å sørge for at du har logget deg på som aID-bruker. (Lurer du på hva aID er? Klikk her for en grundig forklaring.)

Har du allerede abonnement på Rana Blad fra før, er dette gjort på et par minutter og du får tilgang til alt umiddelbart etterpå. Selvfølgelig helt uten noen ekstra kostnader.

Slik logger du deg på som aID-bruker

Rana Blads markedssjef forklarer deg hvor enkelt det er logge seg på med aID.

SE OGSÅ INSTRUKSJONSVIDEO:

Er du allerede abonnent på Rana Blad, men har ikke opprettet en egen aID-innlogging?

Da klikker du på denne lenken.

Ved å følge denne lenken kommer du til inngangsiden for aID. Her klikker du på den grå knappen "Opprett aID". (Se bilde til høyre)

Her må du fylle ut følgende informasjon: Navn, mobilnummer, epost og fødselsdato.

Deretter MÅ du huske på å krysse av i brukervilkår-boksen for å vise at du godtar disse.

Så trykker du på den mørkegrå boksen "Send meg engangskode". (Se bilde til høyre)

Når du har gjort dette, vil du motta en SMS med en engangskode fra 2005.

Deretter taster du inn engangskoden og trykker "Ok". (Se bilde til høyre)

Du velger selv et passord og bruker mobilnummeret til innlogging.

Nå du først har logget deg inn en gang, vil datamaskinen eller telefonen din huske din innlogging og passord til neste gang. Dermed vil du ha tilgang til alt av innhold på Rana Blad automatisk neste gang du besøker våre sider.

Er du ikke abonnent hos Rana Blad, men har lyst å opprette en aID-bruker?

Da kan du klikke på denne lenken og følge instruksjonene.

Trenger du ytterligere hjelp?

Får du ikke til å logge deg på? Ta kontakt med oss på 75125500 (tastevalg 1), så vil vi hjelpe deg med dette. Du kan også sende en mail til [email protected].

I tillegg kan du også kontakte oss på vår Facebook-side hvis du har spørsmål eller problemer knyttet til opprettelse av aID-bruker eller innlogging.

Du kan også stille spørsmål i kommentarfeltet i denne saken, så vil vi svare deg der.

Nederst i denne saken vil du også finne en oversikt over noen vanlige spørsmål og svar knyttet til aID.

Slik deler du ditt abonnement med inntil fire andre i din familie

Har du selv et abonnement på Rana Blad og har opprettet en aID-bruker, kan du enkelt sørge for at inntil fire andre i din familie/husstand kan dele ditt abonnement. Alle kan selvsagt være pålogget samtidig.

For å dele ditt abonnement klikker du deg inn på denne lenken her.

Der klikker du på "Legg til" og taster inn mobiltelefonnummeret eller epostadressen til det familemedlemmet du vil dele ditt abonnement med. Trykk deretter på den mørkegrå boksen merket "Send invitasjon".

Vanlige spørsmål om aID

Spørsmål: Hva er aID?

Svar: aID kan sammenlignes med et vanlig ID-kort, som for eksempel førerkortet ditt. Din aID forteller Rana Blad hvem du er, slik at du kan få tilgang til innhold du har betalt for - f.eks. artikler som er forbeholdt avisabonnenter - eller innhold som bare gjelder deg. Les mer her.

Spørsmål: Hvor finner jeg innloggingen til aID?

Svar: Innloggingen til aID finner du enten under menyen øverst til høyre på forsiden av RanaBlad.no eller ved å følge denne lenken her.

Spørsmål: Koster det noe å opprette en aID-bruker?

Svar: Nei. Å opprette en aID-bruker koster ingenting. Men ønsker du tilgang til for E-avisen eller digitalt innhold merket "RB Pluss" må du enten ha et abonnement fra før, tegne et abonnement eller kjøpe tilgang for en kortere periode.

Spørsmål: Hvordan ser jeg om en sak er for aID-brukere eller åpen for alle?

Svar: På saker som er kun for aID-brukere, vil du se at disse er merket med logoen "RB Pluss" oppe i høyre hjørnet på saken.

Spørsmål: Jeg har delt mitt abonnement med et familiemedlem. Vil denne da også få en papirutgave av Rana Blad?

Svar: Nei. Når du deler abonnementet ditt med familiemedlemmer, vil de ikke få en egen papirutgave. De vil imidlertid få tilgang til E-avisen samt alt digitalt innhold - på samme måte som du gjør.

Spørsmål: Kan jeg bruke min aID andre steder?

Svar: Ja. aID er en løsning som gjelder for over 70 lokalaviser i Amedias konsern. Har du først opprettet en aID hos en av disse, vil du kunne bruke den samme aID'en hos alle sammen. Du må imidlertid ha et abonnement eller kjøpe betalt innhold for en kortere periode for å få tilgang til innhold hos andre aviser.

Spørsmål: Jeg vil opprette et abonnement hos Rana Blad. Hvilke typer kan jeg velge mellom og hva koster det?

Svar: Du kan velge mellom tre forskjellige abonnementstyper som varierer i pris fra 199,- til 299,- i måneden.

  • Ved å velge Komplett får du papiravisen hjem til deg seks dager i uken. Du får også tilgang til E-avisen alle dager i uken, samt at du får tilgang til alle digitale saker på Rana Blad merket "RB Pluss". Et Komplett-abonnement koster 299,- i måneden.
  • Ved å velge Digital + Papir Helg får du papiravisen hjem til deg fredag og lørdag. Du får også tilgang til E-avisen alle dager, samt at du får tilgang til alle digitale saker på Rana Blad merket "RB Pluss". Et Digital + Papir Helg-abonnement koster 249,- i måneden.
  • Ved å velge Digital får du tilgang til E-avisen alle dager i uken, samt at du får tilgang til alle digitale saker på Rana Blad merket "RB Pluss". Et Digital-abonnement for bare 199,- i måneden.