Gå til sidens hovedinnhold

«Stolt helgelending» blir ny serie i Rana Blad

Artikkelen er over 3 år gammel

I for stor grad preges nok den offentlige samtalen på Helgeland av krangel og ufred.

Det medgir Marit Ulriksen, som er sjefredaktør i Rana Blad. At også mediehuset som hun leder, på sitt vis kan være en bidragsyter til det, ser hun ikke bort fra.

– Det ligger i journalistikkens natur å finne fram til, og til en viss grad, dyrke motsetninger. I en region hvor det er flust av ting å krangle om, ja så er det ikke til å unngå at det, i alle fall i perioder, preger spaltene våre og ikke minst kommentarfeltene våre, sier Ulriksen.

– Flyplassaken har i ti år vært et hett tema på Helgeland, og det har vært skrevet utallige saker om den i helgelandsavisene. Det samme er tilfellet med sykehussaken. I forbindelse med disse sakene står frontene mellom de forskjellige delene av Helgeland til dels steile mot hverandre, det er det ingen tvil om, sier Ulriksen.

Ofte er det toneangivende politikere, eller tidligere politikere, som setter dagsorden i disse sakene og dermed blir temperaturen høy.

– Helgeland er en fantastisk flott region, men det er en kjensgjerning at utenfor regionen vår, er vi viden kjent for at vi krangler om alt mulig. Lokaliseringskrangler over tid bidrar åpenbart ikke til utvikling og framskritt, sier Ulriksen som for øvrig har merket seg at mens politikerne krangler, skjer det ofte at næringslivsfolk rister på hodet over dette.

– Innafor næringslivet er nok både viljen og evnen større til å samarbeide til felles beste, sier sjefredaktøren som derfor har hentet inn administrerende direktør Kathrine Næss på Alcoa i Mosjøen på laget av helgekronikkskrivere i Rana Blad.

– Næss har noen spennende betraktninger, som jeg gleder meg til hun skal dele med våre lesere, sier Ulriksen.

Ulriksen gleder seg også til å presentere mennesker fra hele Helgeland i Rana Blad sine spalter det kommende året.

– Vi starter nå en serie som vi har kalt «Stolt helgelending», og her vil våre lesere gjennom året møte mennesker fra alle de 18 kommunene på Helgeland, som alle er stolte av kommunen sin og ikke minst av Helgeland, sier Ulriksen.

Kommentarer til denne saken