Rana Blads opplag øker: – Det er ingen tvil om at vi igjen befester vår posisjon som regionens største mediehus

En jubeluke for Rana Blad. Først ble det rekordtrafikk på nettsiden, så ble opplags- og lesertall offentliggjort. – Det er ingen tvil om at vi igjen befester vår posisjon som regionens største mediehus, sier hun. Foto: Øyvind Bratt

En jubeluke for Rana Blad. Først ble det rekordtrafikk på nettsiden, så ble opplags- og lesertall offentliggjort. – Det er ingen tvil om at vi igjen befester vår posisjon som regionens største mediehus, sier hun. Foto: Øyvind Bratt

DEL

Opplagstallene for første halvår i år ble i dag offentliggjort. For Rana Blad er opplaget nå på 8.718. Det er en økning på 114, eller 1,33 prosent, sammenlignet med andre halvår i fjor. Det er den digitale utviklingen som bidrar til veksten. Her økte opplaget med hele 9,59 prosent, mens det var en nedgang på komplett – som inkluderer papir og digitalt.

– Jeg er godt fornøyd med det disse tallene viser, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.

– Vi fortsetter vår digitale framgang. Over lang tid har vi jobbet for å gi leserne et stadig bedre og mer omfangsrikt innhold på våre digitale flater. Det får vi nå uttelling for, sier Ulriksen som senest denne uka sammen med resten av redaksjonen kunne glede seg over en solid rekord i antall lesere i forbindelse med at stormen Sally herjet i regionen.

– Da flokket virkelig leserne våre seg om Rana Blad for få informasjon om alt det som skjedde. Det er ingen tvil om at vi igjen befester vår posisjon som regionens største mediehus, sier Ulriksen.

Også Helgelendingen hadde en opplagsøkning – nærmere bestemt på 0,34 prosent, slik at totalopplaget nå er 6.776. Derimot opplever både Helgelands Blad (-14 til 4.060), Brønnøysunds Avis (-17 til 3.759) og Avisa Hemnes (-70 til 1.400) en nedgang i opplaget.

Samtidig ble også ferske lesertall presentert. Rana Blad har daglig 25.200 lesere når både papir og nett/mobil inkluderes. Det er en økning på 3.400 lesere sammenlignet med på samme tid i fjor. 11.300 leser Rana Blad daglig på papir, mens det digitalt er 20.700 lesere daglig. Når noen leser begge deler, blir da det totale tallet 25.200. Økningen digitalt det siste året er på 3.900 lesere, eller 23,2 prosent.

Helgelendingen har 20.400 daglige lesere totalt, en økning på 1.200 sammenlignet med samme tid i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken