Narvik kjemper mot Crans Montana, Garmisch-Partenkirchen og Soldeu om å få arrangere alpin-VM 2027. Onsdag skal det hele avgjøres, og opptakten og avgjørelsen sendes direkte fra Folkets Hus i Narvik med Rana Blad-ansatte som produsenter.

– Det rullende streamsirkuset er på veien igjen, sier journalist Vegard Skorpen som tirsdag ettermiddag er i full gang med å pakke bilen sammen med fotograf Øyvind Bratt.

Sendinga starter onsdag klokken 17.25, og avgjørelsen er ventet 19.15. Ordfører Rune Edvardsen har invitert til fest på Folkets Hus der avgjørelsen fra Milano sendes live på storskjerm. Sjefredaktør Christian Senning Andersen i avisa Fremover er programleder for sendinga.

Det er ikke første gangen streamteamet fra Rana Blad har blitt leid inn for å gjøre oppdrag for andre aviser i Amedia-konsernet.

– Vi har gjort en del sånne prosjekter, blant annet under NNM på Stokmarknes i vinter, og NM i snøscootercross i Hattfjelldal. Dette blir vårt andre samarbeidsprosjekt med Fremover i år. Vi har både folk, kunnskap og lyst, og det ønsker Amedia å bruke på tvers, sier Øyvind Bratt.

Sendinga kan ses direkte på Rana Blad via Direktesport.

– Fremover har gjort en kjempejobb i forkant og lagt til rette for at vi bare kan komme inn og ta over det tekniske. Dette er en ren Fremover-produksjon, men vi er leid inn for å jobbe for dem, forteller Skorpen.

Marit Ulriksen, sjefredaktør i Rana Blad, synes det er flott at dyktige Rana Blad-ansatte kan bidra innad i den store Amedia-familien.

- I Rana Blad besitter vi en enorm kompetanse på streamingfeltet, sier hun.

I Narvik sitter Fremovers sjefredaktør Christian Senning Andersen og er svært spent i forkant av avgjørelsen.

– I morgen slår vi ekstra på stortromma og da trenger vi folk som vet hva de driver med. Vi har tidligere samarbeidet med Vegard Skorpen og Øyvind Bratt i forbindelse med NNM på Stokmarknes, og vi vet at de kan produsere TV. I tillegg ble vi tipset av videodesken i Amedia om å ta kontakt med dem. Vi skal gjøre en veldig avansert TV-sending, og da trengte vi noen som kan det, sier Christian Senning Andersen.

Måten det skal stemmes på onsdag kan være en fordel for Narvik.

– Det er fire land det skal stemmes over. I runde én, hvis ingen av de fire har fått mer enn 50 prosent av stemmene, så ryker den med færrest stemmer ut. De som stemte for stedet som røk ut, må da gi sin stemme til et annet land, og hvis det ikke er Narvik som ryker ut, har vi en sjans til å nå opp. At Narvik skal få over 50 prosent i første runde er ikke realistisk ut fra det jeg har fått vite, men at Narvik kan få over 50 hvis ett eller to land blir stemt ut i første eller andre runde, det finnes det en mulighet for, sier Andersen.

Livesendingen styres fra Narvik med intervjuer fra Folkets Hus og fra Milano hvor avgjørelsen tas. Flere representanter fra Narvik er til stede i Milano.

Festen på Folkets Hus er et samarbeid mellom Narvik kommune, All In, Folkets Hus og Fremover og det er ventet 500 gjester til salen.