Håper Lars Monsen-interessen vil lokke folk til å ta med seg fiskestanga og teltet til Ranas fiskeparadis

Bente Hjelseth sikret seg en fin fisk i Blereken, som er et av de beste områdene for ferskvannsfiske i Ranas fjellheim. Lørdag inviterer Rana Fiskerforening til familiedag ved Nye Blerekbu.

Bente Hjelseth sikret seg en fin fisk i Blereken, som er et av de beste områdene for ferskvannsfiske i Ranas fjellheim. Lørdag inviterer Rana Fiskerforening til familiedag ved Nye Blerekbu. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Området Blereken er et eldorado for dem som liker å fiske.

DEL

Rana Fiskerforening er opptatt av å skape blest rundt fiskeparadiset Blereken, som ligger en halvannen times gange vest for parkeringsplassen ved Kaffebekken i Virrvassdalen. Førstkommende lørdag den 11. august inviterer foreningen alle til familiedag ved Nye Blerekbu. Arrangementet starter klokka 12 og varer i tre timer. Målet med familiedagen er å gjøre området kjent for barn og unge, som er spesielt invitert til fjells med sine foresatte.

Håper på Monsen-effekt

– Etter den fire uker lange sommerserien «Monsen minutt for minutt» på NRK håper jeg at noen blir inspirert til å ta med telt og fiskestenger på tur, sier Ronny Andersen i Rana Fiskerforening.

(Saken fortsetter under bildet)

Det er fine forhold for teltliv ved Blereken. Under Til Toppsturen til Nye Blerekbu i 2016 valgte Christina Storvoll Moen og Jørgen Moen å gjøre dagsturen til helgetur med teltliv.

Det er fine forhold for teltliv ved Blereken. Under Til Toppsturen til Nye Blerekbu i 2016 valgte Christina Storvoll Moen og Jørgen Moen å gjøre dagsturen til helgetur med teltliv. Foto:

Han oppfordrer folk til å komme oppover på fredagskvelden og campe i området rundt Blerekbu eller ved et av de andre fiskevannene i nærheten.

Andersen understreker at denne helga er det ikke rom i herberget for folk i Nye Blerekbu, siden dem som står bak arrangementet holder hus der.

Grilling av fersk fisk

Under familiedagen vil medlemmene i Rana Fiskerforening sørge for å servere nytrukket fisk på grillen sammen med annen enkel grillmat.

(Saken fortsetter under bildet)

Nye Blerekbu ligger idyllisk til ved innløpet til Steintjønna.

Nye Blerekbu ligger idyllisk til ved innløpet til Steintjønna. Foto:

– Vi får besøk av Statkraft, som forteller om kultiveringsarbeidet som foregår i Blerekenområdet. Dette regnes som de beste områdene for fisking i ferskvann på fjellet i Rana kommune.

Rettelse: I en tidliere versjon av saken skrev vi at Statskog skulle fortelle om kultiveringsarbeidet. Det riktige er at Statskog skal orientere.

For å gi heder til unge deltakere, vil de bli trukket ut fiskestenger til de yngste deltakerne. Det eneste de må gjøre for å være med i kampen om fiskestengene er å ta turen til fjells.

Artikkeltags