Gå til sidens hovedinnhold

Barna tok med seg julemusa fra Skonseng for å legge pakker under Rana Blads juletre: – Vi har hentet gavene hjemmefra

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har hentet gavene hjemmefra, forklarer Sindre Rufsholm Sveen.

Sammen med fire venner fra Skonseng Naturbarnehage, har han tatt turen til Rana Blad for å delta i julegaveaksjonen. I resepsjonen står nemlig et juletre som er omringet av pakker fra rause besøkende. Gavene gis videre til Frivilligsentralen som igjen vil dele dem ut til de som fortjener en ekstra oppmerksomhet i julehøytiden.

Ungene fra Skonseng trekker en julemus opp fra en av posene de har med seg.

– Og her er ei mindre mus, sier Tobias Brekke Rasmussen og finner fram en annen.

Hjelp fra julemusa

I tiden før jul har julemusa vært hjemme hos ungene i tur og orden, og med seg har hun hatt et brev. Der har hun oppfordret familiene til å gi noe bort til andre.

– Vi lekte med henne hjemme. Og vet du hva? En i barnehagen baka pepperkaker sammen med julemusa, forteller Sindre.

 

– Vi gjør det samme som vi gjorde i fjor, og det handler rett og slett om å flytte fokus fra "skal ha" til å gi bort til andre, sier Terje Møllersen fra barnehagen.

– Det var lett å få foreldrene med på det og vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger, sier Marita Helen Solbakken.

For Casper Mathisen var det ekstra spesielt å ta seg en bytur.

– Jeg har bursdag i dag, forteller han. Fem år har han rukket å bli.

Enorm respons i år

Tre store poser hadde de med seg – fulle av julegaver. Og tilfeldighetene ville ha det til at samtidig som ungene legger pakkene under treet, kommer sjefsnisse Stein Hovind fra Frivilligsentralen inn døra.

Les også

– Vi håper på et skikkelig julegavedryss i år også!

 

– Det har vært vanvittig respons i år. På mange områder, og dette er en del av det. Både bedrifter og privatpersoner har kommet til oss med alt fra penger til gaver og opplevelser. Det har vært helt enormt, sier Hovind.

– Noen bedrifter har valgt å ikke gi gave til de ansatte, men heller gi det til oss. Og i kveld er det Julekalender på Nordland Teater der et maleri av Håkon Bleken skal aksjoneres ut. Det var det ei som kom med. Og vi har en bunke med gavekort med alt fra bassengtur til butikker. Det er overveldende, sier Hovind som har mange som trenger oppmerksomhet.

Julegaveaksjonen ble avsluttet fredag klokken 12.30. Men det er alltid mulig for etternølere å komme innom i Rana Blads resepsjon i åpningstiden. Eller gjennom direkte kontakt med Frivilligsentralen.

Les også

Det strømmer på med julegaver, men det er fortsatt plass til flere

 

Kommentarer til denne saken