Etter initiativ fra Cecile Nordvik lager Rana håndballklubb og Gøy HK Minigøy. Det skal være rettet mot barn mellom tre og seks år som eller ikke har så mange tilbud om idrett. Konseptet er at barn i aldersgruppen kan komme i hallen på aktivitetssamlinger for lek, moro og ballspill sammen med foreldrene.

– For å kunne gjøre tilbudet fullverdig slik det arrangeres andre steder er vi avhengige av støtte til innkjøp av utstyr og utgifter knyttet til halleie. Vi er derfor kjempeglade for støtten vi har fått fra Rana Blad, forteller Camilla Juvik som er spiller og trener for Rana håndballklubb.

(Saken fortsetter under bildet)

Minigøy er fortsatt bare i startfasen i Rana. Og med støtte fra næringslivet klarer de å holde egenandelene for foreldrene lave.

– Vi har en liten egenandel. Det gjør at flere foreldre og barn har mulighet til å benytte seg av tilbudet vårt, forteller Juvik.

Stor deltakelse

Rana HK og Gøy HK startet opp med Minigøy i fjor høst.

– Det har vært stor deltakelse og interesse rundt Minigøy. Det har til og med vært ventelister på noen av arrangementene, forteller Juvik.

Etter covid-19 har de hatt plass til 30 barn med foreldre.

– Vi synes at 30 plasser per gruppe er nok, men vi skal sjekke interessen for å kjøre egne samlinger for en til aldersgruppe. Slik at vi kan kjøre to til fire år og fem til syv år hver for seg, sier Juvik.

Nye bekjentskaper

Nå skal de også kjøpe inn en maskot, drakter og medaljer til barna.

– Målet med Minigøy er å tilby barneidrett til en overkommelig pris slik at alle har mulighet til å benytte seg av tilbudet. Det er en fin måte for både barn og foreldre å få bekjentskaper over flere bydeler og andre barnehager enn en selv hører til, sier Juvik.

Minigøy har som mål å ha fire samlinger per halvår. Akkurat nå har de sommerferie, men de er klare til å starte opp igjen når høsten nærmer seg.

Les mer om utdelingene fra Rana Blad:

Rana Blad deler ut midler til barn og unge

Rana Blad ønsker å være en viktig lokalaktør på mange plan, som nyhetsformidler og vaktbikkje, som en underholder, en tilrettelegger av redaksjonelle møter med ulike mennesker og bedrifter, en som er tilstede ved ulike hendelser og et lim i lokalsamfunnet.

Ei lokalavis som er der du bor, som kan glede, smått irritere og aller helst mest engasjere. Gi innsikt og utsikt for våre over 8000 abonnenter og øvrige daglige lesere.

Som en del av dette deler vi hvert år ut 300.000 kroner sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB til gode formål for barn og unge i distriktet.