Det er Espen Karlsen i Rana Karateklubb som forteller at klubben nok en gang imponerer. Denne gang i forbindelse med lag-NM og Norgescup-stevne i Oslo. Klubben stilte med ni utøvere og i konkurranse med 20 andre klubber endte Rana Karateklubb på en flott 2. plass - det til tross for at de kun deltok i kamp og ikke i den tekniske øvelsen kata.

Nikolai Kråkstad og Sander Nygård utmerket seg med å vinne både lagkamp som gav Norgesmestertittel og de individuelle konkurransene som var Norgescup. Nikolai dominerte klassen sin totalt og vant finalen 8-0 før full tid mot en utøver som representerte Norge under jr. VM tidligere i høst.

- Sander har representert Rana Karateklubb i mange år, men har nå meldt overgang til Levanger Karateklubb etter å ha flyttet dit. Han benyttet denne siste anledningen til å støtte gamleklubben gjennom gode kamper som sammen med de andre på laget, sier Karlsen.

(Saken fortsetter under bildet)

I gutter kadett, 14-15 år, var det Sander sammen med Gabriel Wright Nilsen og Georg Larsen som tok hjem gullet. I gutter 12-17 år var det Gabriel, Sander og Nikolai som gikk seirende ut.

Av jentene tok Alva Sjursen hjem seieren i den individuelle konkurransen, og hun var med på laget som gav sølv i klassen 12-17 år, der klubbene stiller med en utøver fra hver kategori, som møter hverandre. Med på dette laget var også Dounia El Ghami og Kerstin Michalsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Dounia kjempet seg til en sølvmedalje i individuelt i tillegg. Kerstin var også med på laget som tok sølv i klassen for jenter jr sammen med Renate Ødegård. Etter at begge vant sine kamper mot Troll Karateklubb møtte de favorittene Sarpsborg i finalen.

- Der møtte Kerstin Nora Handelsby som tok sølv i Jr VM i Chile forrige måned. Kerstin fightet glimrende og ledet 2-1 til det gjensto få sekunder, men jenta fra Sarpsborg greide å prikke inn to poeng i sluttsekundene og tok seieren. Uansett meget sterkt kjempet av Kerstin, , forteller Karlsen, og fortsetter:

- I siste kamp i klassen ble Sarpsborg for sterke også mot Renate Ødegård, så det ble sølv til Rana. Det var en meget oppløftende helg for klubben, alle gikk gode kamper og fikk gode tilbakemeldinger. Det lover godt for for det som kanskje er årets høydepunkt for de beste utøverne i klubben, Nordisk mesterskap i Kolding i Danmark neste helg.

(Saken fortsetter under bildet)

Dit skal Nikolai Kråkstad, Kerstin Michalsen, Dounia El Ghami og Sander Nygård, i tillegg til Marius Westgård som måtte melde forfall til denne helgen på grunn av konfirmasjonsskole.