Rana karateklubb stilte med 17 utøvere i Boden Open 2019, og tok 20 medaljer som vi kjempet for i tøff konkurranse med konkurrenter fra Sverige, Finland, og Norge.

Dagen begynte med Kata (mønster) og Eskil Fretheim Nygård, Viktor Larsen, og Adam El Ghami var de første fra Rana Karateklubb som skulle ut på matta. Det ble gull til Eskil, og sølv til Viktor. Senere fulgte Varg Sebastian Olsen og Leah Kristine Rasmussen opp med hver sin bronse.

– I Kumite (kamp) som vi trener fokusere mest på hos oss var vi som tidligere uttalt, veldig spente på hvordan vi har trent og forberedt oss i en periode uten stevner. Vi vet jo at våre konkurrenter satser hardt de også, og liker like godt som oss å vinne.

Det ble mange tøffe matcher med mye fin fighting fra våre utøvere. Og mye tyder på at vi har klart å gjøre mye riktig også denne gangen. Totalt klarte vi å vinne fem gull i kumite. Marius Skevik Westgaard, Nikolai Kråkstad, Kerstin Regine Michalsen, Dounia El Ghami tok alle gull i sine klasser. I tillegg tok Eskil Fretheim Nygård gull i sin klasse.

I den klassen ble det rett og slett storeslem for våre utøvere, vi tapetserte premiepallen og utøverne fra Rana Karateklubb tok alle de fire første plassene. I tillegg til Eskil på gull, tok Viktor Larsen sølv, mens Adam El Ghami og Nicolai Valla tok bronse, sier Ronny Olsen.

– Alle som tok medaljer har fått bevis på at det vi har trent på har gitt resultater. Men også de som ikke fikk medaljer denne gangen har vist god framgang og trent godt.

Vi er rett og slett superstolte av alle våre utøvere, våre samarbeidspartnere fra næringslivet, og ikke minst alle medlemmene i Rana Karateklubb som ikke konkurrerer med er med på å bygge miljø, kvalitet, og trivsel, som er viktig for motivasjonen til å presse seg på trening for å nå mål i konkurranser, skriver trener Ronny Olsen i en oppsummering av stevnet.