Trygg Trafikk har godkjent Rana kommune som en trafikksikker kommune. Mandag fikk Rana kommune det synlige beviset i et godkjenningsmøte med Trygg Trafikk, skriver Rana kommune i en pressemelding.

Trygg Trafikk stile med sin nasjonale godkjenningsleder, Unni Knutli, sammen med Trygg Trafikk i Nordland ledet av regionleder Kari Vassbotn. De hadde en gjennomgang av kriteriene som er satt for å bli en trafikksikker kommune, og dokumentasjonen Rana kommune hadde levert for å tilfredsstille kravene som settes.

– Rana kommune har bestått med glans, men det betyr ikke at kommunen kan slappe av. Alle har noe å strekke seg etter, og om tre år kommer vi tilbake og da er kravene skjerpet. Det betyr at arbeidet med å gjøre kommunen enda mer trafikksikker må fortsette, sier Unni Knutli.

Ordfører i Rana, Geir Waage, og råd mann Robert Pettersen, stilte i møte med Trygg Trafikk sammen med de ulike sektorlederne og fagpersonene som har arbeidet med å gjøre Rana kommune trafikksikker. De fikk gode tilbakemeldinger både på det som er gjort og dokumentasjonen av dette.

– Trafikksikkerhet er et kommunalt ansvar, og det tar vi. Og så er det slik at vi kan bli bedre også på dette området, og det skal vi bli, sier Geir Waage.

Rana kommune er den 133. kommunen i Norge som er blitt godkjent av Trygg Trafikk som trafikksikker.