Gå til sidens hovedinnhold

Rana kommune har lagt en plan hvis noen skulle bli smittet av Corona-viruset

Artikkelen er over 1 år gammel

Rana kommune følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, og har iverksatt tiltak for å forebygge utbrudd av sykdommen i kommunen, står det i en pressemelding fra kommunen.

Det er foreløpig ikke oppdaget noen tilfeller av smitte i Norge, men vi må være forberedt på at viruset kan spre seg hit. Rana kommune følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet og er forberedt på å håndtere et eventuelt utbrudd i kommunen.

Av tidlige tiltak kommunen har iverksatt er blant annet å sikre at kommunen fanger opp mulige tilfeller av smitte. Det er opprettet dialog mellom relevante instanser internt i kommunen, og etablert kontakt med andre lokale aktører som kan tenkes å motta henvendelser fra mulig syke.

Hva kan du gjøre selv?

Hvis du lurer på om du kan være smittet, ber vi deg ringe fastlegen eller legevakta på telefon 116 117. Der vil du få hjelp fra helsepersonell til å finne ut om du bør testes for viruset. Hvis du ikke er akutt syk, er det viktig at du ikke møter opp hos legen uten avtale. Dette er fordi helsetjenesten har egne rutiner for å ta imot mulig smittede – vi prøver å unngå at andre pasienter kommer i kontakt med viruset, står det i pressemeldingen.

For å forebygge smitte anbefaler vi at du følger generelle smittevernråd. Se råd i plakaten under.

Kommentarer til denne saken