Søker etter frivillige: – Det er litt som juldagen når man går gjennom kassene

Åpningstid: – Vi har et ønske om å utvide på lørdager, sier Hilde Lillerødvann. Fra venstre: Hilde Lillerødvann, Andreas Pedersen, Gerd Rørvik, Sigrunn Johansen, Unn Marie Lysfjord og Torill Haugen. Foto: Beate Nygård Johansson

Åpningstid: – Vi har et ønske om å utvide på lørdager, sier Hilde Lillerødvann. Fra venstre: Hilde Lillerødvann, Andreas Pedersen, Gerd Rørvik, Sigrunn Johansen, Unn Marie Lysfjord og Torill Haugen. Foto: Beate Nygård Johansson

Artikkelen er over 1 år gammel

Rana Røde Kors' Bruktbutikk står foran en oppgradering og nå søkes det etter flere frivillige

DEL

Aktuell: Det summer av stemmer inne på Rana Røde Kors' bruktbutikk på Gruben. Flere er innom og kikker på varer, mens andre drikker kaffe i kaffekroken.

– Vi har hatt åpent her i mange, mange år. Private personer donerer alt fra bokseksjoner til sofaer, kjøkkenutstyr, glass – egentlig alt man trenger og kanskje ikke trenger. Og så har vi en sosial bit hvor vi vil holde prisene så lave at alle skal ha råd til å handle. Samtidig er dette en av de viktigste inntektskildene til Rana Røde Kors, og er en av grunnene til at vi kan ha utstyrspark med scootere, ATV, holde kurs og kjøre vitnestøtte og besøksvenn, forteller Hilde Lillerødvann og legger til at de også holder på å skifte vinduer og kle igjen noen vinduer for å få mer veggplass inne, samt skifte bordkleding

Og nå søker dere flere folk?

– Vi er i en prosess med å oppgradere Bruktbutikken og har behov for flere frivillige. som kan bidra med butikkarbeid og gode samtaler over en kaffekopp til de som trenger det. Vi har åpent hver onsdag og torsdag, men vi vil starte et prøveprosjekt med åpent på lørdager, men da er vi avhengige av mer folk som kan komme og hjelpe til.

Hvilke oppgaver skal de frivillige ha?

– For det første er det en butikk, så vi tar imot varer, setter på plass og selger varer. Og så er det en sosial del i kaffekroken. Vi lager vafler og koker kaffe. Så om de som har lyst til å bli frivillige ikke har lyst til å selge, kan de kanskje tenke seg å prate med folk? En del av oppdraget vårt er møte med mennesker.

Binder man seg til noe fast?

– De frivillige jobber så mye de vil, det er ikke sånn at det må være så og så mange timer. Men vi har lagt opp skift på ca. fire timer. Noen går formiddag og noen ettermiddag. Noen kommer annenhver uke på vinteren og noen har kanskje kapasitet til å bare være noen timer. De skriver seg opp når de kan tenke seg å jobbe. Kanskje noen som ikke har noe å gjøre dagtid kan tenke seg å komme? Gjerne mannfolk, og kanskje er det noen som trenger språktrening? Det er mange nye tilflyttere i byen som kanskje trenger å bygge seg et sosialt nettverk. Så lenge de er over 18 år og liker mennesker, så er vi interessert.

Får dere noen overraskelser når dere kikker oppi tingene dere mottar?

– Det er litt som juldagen når man går gjennom kassene. Det leveres inn glass, steintøy og dyre porselenssaker. Vi merker at folk har god råd, for vi får inn mange ting som vi nesten ikke kan se har blitt brukt. Vi har også fått inn jakker med prislappen på til 2.000 kroner, og så selger vi dem ut for 20–30 kroner.

Bruktbutikk

Rana Røde Kors Bruktbutikk ligger i Damveien 5 på Gruben.

Butikken drives av frivillige og har åpent onsdager og torsdager. Nå håper de å snart kunne utvide åpningstiden til også å gjelde lørdager.

Artikkeltags