Gå til sidens hovedinnhold

Tar bedriften til nye høyder: – Vi ser at flere gir bort opplevelser i gave

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter å ha opplevd god vekst, har Rana Spesialsport gått til ansettelse av en ny fulltidsansatt som skal videreutvikle bedriften til nye høyder.

Blåvegen

Rana Spesialsport (RSS) har hatt vind i seilene de siste årene. Nylig ansatte de en daglig leder som skal få opp aktivitetsnivået ytterligere. Vegard Olsen er styreleder og medeier i selskapet. Han sier dette er et stort steg for bedriften.

Hobbyen som livsstil

– Det er første gang noen er fast ansatt for å styre RSS hele året. Det gir oss et stort potensial for aktivitet og videre vekst, sier Olsen.

Ny daglig leder er Kristin Ludvigsen. Hun er allerede godt i gang med å legge en strategi for hvordan selskapet skal løftes.

– Jeg har vært mye på tur med RSS og ser hva som skal til for å videreutvikle det gode som allerede er etablert. I samarbeid med de andre aktørene på Helgeland skal vi løfte hele regionen. Reiseliv ligger mitt hjerte nærmest. Jeg ville begynne å jobbe her på grunn av det selskapet står for, og de ulike aktivitetene som gjøres. Jeg føler at jeg nå får hobbyen min som levebrød, sier Ludvigsen takknemlig.

Vil hente ut potensial

Hun begynner i den nye stillingen første februar i 2018, og vil fram til da fortsette i sin nåværende jobb som bedriftsrådgiver i Sparebank1 Nord-Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Med erfaring fra reiselivsbransjen, både som hotellsjef for den gang Rica Meyergården hotell og etableringen av Helgeland Reiseliv, mener Ludvigsen at hun har det som trengs for å hente ut enda mer potensial i frilufts-bedriften.

– Vi ønsker å få opp vinteraktivitetene og bli enda mer leveringsdyktig på kortere varsel i høysesongen som er på sommeren, sier hun.

– Vinteren er lang, det er mye is, snø og stjerner. Vi må få til noen bynære aktiviteter for dem som kommer hit. Vi har et felles samarbeid med overnattingsplassene og kan derfor tilby mer spennende ting, sier hun.

Flere opplevelser

De største arrangementene til RSS er kajakkturene til Kroatia og padlesymposium. Disse er allerede datofestet, og nå planlegges det flere gode opplevelser inn mot julehandelen.

– Vi skreddersyr pakker for små og store grupper. Vi har hatt mange turer i 2017 og vi ser at flere gir bort opplevelser i gave, sier Vegard Olsen.

Rana spesialsport

RSS er et aktivitetsselskap som arrangerer kurs, guiding og turer på Helgeland. De har blant annet kitekurs, brevandring, klatring og padling. Rana Spesialsport skreddersyr også andre turer og aktiviteter på forespørsel.

Selskapet har tre eiere: Vegard Olsen, Egil Fjellheim og Espen Wibe.

 

 

Kommentarer til denne saken