Kongens fortjenstmedalje til Bjørg Simonsen: - Det er helt uvirkelig

Foto:

DEL

Bjørg Simonsen er tildelt Kongens fortjenstmedalje. Medaljen blir overrakt ved en middag lørdag 22. juni, melder Rana kommune i en pressemelding.

Hovedpersonen selv synes det er uvirkelig.

- Det føles helt uvirkelig, men det er en stor ære. Det er jo ikke dette jeg har jobbet for, men å få denne annerkjennelsen er flott. Jeg har hatt nok å holde på med opp gjennom årene, men resultatet av denne jobben er ikke en ære jeg vil ta alene. Det er mange med meg som fortjener oppmerksomheten, sier hun.

Nå gleder hun seg til prisutdelingen.

- Det er en flott anledning til å feire sammen med folk som betyr noe for meg. Det er klart jeg gleder meg til dette, sier Bjørg Simonsen.

Dette er begrunnelsen som gjør at Simonsen får medaljen:

«Bjørg Simonsen (82) har gjennom en livslang og iherdig innsats bidratt på mange viktige samfunnsområder, frivillig arbeid, politisk arbeid, styreverv og en lang yrkeskarriere der hun har vist usedvanlig stor innovasjonsevne og gjennomføringskraft. Likestilling, lederutvikling, næringsutvikling og etablering av arbeidsplasser har gått som en rød tråd gjennom hele hennes virke kombinert med et brennende sosialt engasjement.

Rana-samfunnet har nytt godt av hennes livslange innsats på en rekke områder. Hun har blant annet bidratt sterkt til å utvikle et nytt, robust og moderne Rana etter nedleggelse av Norsk jernverk og Norsk koksverk. Hun var den første lederen for Nasjonalbibliotekavdelinga i Rana da denne ble opprettet i 1989, og hun bygde opp denne delen av Nasjonalbiblioteket til et sterkt og kompetent fagmiljø.

Etter pensjonsalder ledet hun styret ved Nordland teater i en viktig periode for teatret med blant annet realisering av nytt bygg», heter det blant annet i begrunnelsen for søknaden.

Bjørg Simonsen var ordfører i Rana kommune i perioden 1975 – 1985.

Det er direktør ved Nordland teater, Are Nakling, som har foreslått å gi Bjørg Simonsen Kongens fortjenstmedalje.

Ordfører Geir Waage sier i en kommentar at det er svært hyggelig at Bjørg Simonsen er tildelt Kongens fortjenstmedalje.

-         Bjørg har gjennom sitt liv og virke vært en solid samfunnsbygger i Rana, sier Waage.

Artikkeltags