Artig å bidra til å få folk hjem

Tidligere studenter Caroline Andreassen i Kandidat Helgeland og Bjørn Rune Sørensen i Sparebank1 Nord-Norge er begge hjemvendte ranværinger. Foto: Lisa Ditlefsen

Tidligere studenter Caroline Andreassen i Kandidat Helgeland og Bjørn Rune Sørensen i Sparebank1 Nord-Norge er begge hjemvendte ranværinger. Foto: Lisa Ditlefsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Caroline Andreassen og Bjørn Rune Sørensen har tidligere vært med på juletreff som studenter. Nå er de begge med for å rekruttere nye arbeidstakere.

DEL

Etter fem års studier i Trondheim ville Bjørn Rune Sørensen gjøre noe annet enn det alle andre gjorde. Han flyttet mot strømmen til Finnmark, hvor han ble boende i 12 år.

Flyttet hjem

Hele tiden var han medlem i Vi vil heim, og fikk daglig Rana Blad i postkassa. Som mange andre som var i teaterkafeen i dag, flyttet han hjem da karrieremuligheten bød seg.

Sørensen flyttet hjem til Mo i Rana for to måneder siden, til en stilling som bedriftsrådgiver i Sparebank 1 Nord-Norge. I dag var han på juletreffet som årlig arrangeres av Vi vil heim for å rekruttere studenter etter endt utdannelse.

Han syns det er gøy å være med som bedrift i år.

- Det er artig å få lov til å bidra til å få folk hjem, sier han, og legger til:

- Det er mange som har et bredt spenn i utdannelsen, av dem som er her i dag.

Kompetanse synes

Caroline Andreassen kom hjem til Mo for en traineestilling i Kandidat Helgeland, og stod på scenen for å fortelle de oppmøtte studentene om mulighetene innen traineestillinger på Helgeland.

Andreassen som jobber som prosjektleder i Kunnskapsparken synes vekstmulighetene på Helgeland er utrolig spennende.

- Din kompetanse synes her, som vi sier i Kunnskapsparken. Det er lettere å komme opp og fram her på Helgeland, sier hun.

Andreassen mener det er viktig å holde seg oppdatert på utviklingen som skjer her, og hvilken kompetanse som trengs.

Helgeland i vekst

Jan Gabor, markedssjef ved Mo Industripark AS, forteller at tre av nordlands største eksportbedrifter befinner seg inne på Mo Industripark.

- Det er i nord veksten kommer til å skje framover, sier han. Vil du jobbe innen olje og gass råder Gabor deg til å se nordover. Det er her stillingene kommer til å være, sier han.

Veksten i Nord-Norge er høyere enn i Sør-Norge, dette mener Gabor gir et stort mulighetsrom, og vekstpotensial.

Befolkningsvekst

Innledningsvis fortalte konferansier Rigmor Nygård Hansen at statistikken viser en vekst i ranværinger i alderen 20 til 40 år. Dette synes Marte Præsteng i helgelandssykehuset HF er positivt.

- 60 prosent av alle våre helsefagarbeidere er over 50 år. Det forventes et lite underskudd framover, sier Præsteng.

Helgelandssykehuset skal opprette 68 nye stillinger, og Præsteng mener det blir ei utfordring å rekruttere. Hun fortalte videre om de forskjellige mulighetene ved sykehuset, og om morgendagens behov for breddekunnskap og spesialkunnskap.

Kulturliv

Det er ikke tilfeldig at årets treff holdes på Nordland Teater, da de fleste studentene hjemme på ferie sjeldent får mulighet til å besøke teateret.

Bjørn Rune Sørensen mener næringslivet har vært flink i regionen.

- Det er mange tiltak for bolyst her, sier han.

Både Sørensen og Andreassen trekker fram kulturlivet i Rana.

Artikkeltags