I fjor brukte HAF en halv million på feilkastet hageavfall i Vokterveien: Nå stenger de og flytter til Røssvoll

Flyttes: – Her i vokterveien har det vært mottak for hageavfall i nesten 20 år. Det er beklagelig at det nå flyttes opp til Røssvoll, sier daglig leder i HAF, Geir Nerdal.

Flyttes: – Her i vokterveien har det vært mottak for hageavfall i nesten 20 år. Det er beklagelig at det nå flyttes opp til Røssvoll, sier daglig leder i HAF, Geir Nerdal.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå flyttes mottaket for hageavfall opp til Røssvoll. Daglig leder i HAF, Geir Nerdal håper det bare er midlertidig.

DEL

Våren er i anmarsj og det er tid for å begynne ryddingen. men i år må du kjøre et lengre stykke for å kvitte deg med hageavfallet.

– Vi har hatt mottaket i Vokterveien sammen med Rana kommune i nesten 20 år, men nå har vi sett oss nødt til å avslutte samarbeidet, sier daglig leder i HAF, Geir Nerdal. Han har forståelse for at dette kan være til stor frustrasjon for private husstander og håper det bare er midlertidig.

– Vi har hatt et samarbeid med Rana kommune hvor vi har delt på kostnadene i Vokterveien. I denne perioden har kommunen sørget for at mottaket har vært bemannet til faste åpningstider. De siste to årene har området vært ubemannet og portene har stått åpne døgnet rundt. Det har ført til at store mengder skogsvirke har kommet inn fra flere entreprenører og diverse etater, sier daglig leder i HAF, Geir Nerdal og fortsetter:

- Dette har HAF måttet kverne og i fjor brukte vi en halv million kroner på å kvitte oss med avfall. Disse pengene må dekkes av gebyret som husholdningene betaler inn til oss, og det kan vi ikke godta lengre.

Samme tilbud

I etterkant av dette har HAF sendt et tilbud til Rana kommune om å overta avfallsområdet i Vokterveien.

– Vi fikk til svar at de ønsker å bruke området til egen virksomhet. Nå når dette er bekreftet har vi forberedt et eget område på Røssvoll,

Selv om mottaket flyttes vil kundene fortsatt ha de samme mulighetene som tidligere, slik som å kjøpe med seg kompostjord av hageavfallet.

Håper på nytt samarbeid

– Vi ønsker ikke å bruke store ressurser på å tilrettelegge et nytt område i byen til dette formålet når vi har brukt flere hundre tusen kroner på blant annet å asfaltere store deler av Vokterveien. Vi håper å få til et nytt samarbeid med Rana kommune i fremtiden, men i år vil vårt tilbud kun være på Røssvoll, sier Geir Nerdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken