Gå til sidens hovedinnhold

Legger ned både bank og minibank på Hemnesberget fra årsskiftet

Artikkelen er over 4 år gammel

Helgeland Sparebank har bestemt seg for å legge ned driften på Hemnesberget og dermed må innbyggerne belage seg på tur til Korgen eller Mo for å møte mennesker bak skranken.

 - Styret i Helgeland Sparebank vedtok i styremøte den 23. november at bankens kontor på Hemnesberget skal avvikles med virkning fra og med 1. januar 2017. Fra samme dato vil også bankens minibank bli stengt.

Mange hemnesværinger har i dag sin arbeidsdag utenfor Hemnesberget, og stadig mer av kontakten mellom våre kunder og oss foregår på telefon eller e-post. I tillegg er de automatiserte tjenestene blitt så gode og lett tilgjengelig at de aller fleste av våre kunder betjener seg selv i det daglige, skriver Lisbeth Flågeng i en pressemelding.

Banken beklager de ulempene dette vil medfører for sine kunder.


- Vi er selvfølgelig innforstått med at denne endringen vil medføre ulemper for enkelte, og det beklager vi. Samtidig er vi trygge på at de aller fleste av våre kunder vil få dekket sine daglige bankgjøremål via våre automatiserte tjenester, både via nettbanken og ikke minst mobilbanken.

 


- Allerede i dag betjenes mange av våre kunder på Hemnesberget av rådgivere både på Mo og i Korgen, og Bente Bech-Hanssen vil fortsatt betjene enkelte av de kundene hun har hatt ansvaret for fra Mo.
Helgeland Sparebank sin visjon er å være en drivkraft for vekst på Helgeland. For å leve opp til denne visjonen må vi gjøre nødvendige endringer for å møte fremtidens utfordringer og tilpasse oss utviklingen i tide.
Vi ønsker fortsatt å være banken for dere som bor på Hemnesberget. Det at vi nå gjør disse justeringene vil ikke påvirke vår vilje og evne til å være en god finansierings- og samarbeidspartner ovenfor privatpersoner, bedrifter og lag og foreninger på Hemnesberget. Vårt lokale samfunnsengasjement vil vi også videreføre gjennom fortsatt å tildele midler fra bankens gavefond eller gavestiftelse til samfunnsnyttige formål i Hemnes kommune.
Vi ser fram til et fortsatt godt og nært samarbeid med alle våre kunder på Hemnesberget, skriver Lisbeth Flågeng, administrerende direktør for Helgeland Sparebank.

Kommentarer til denne saken