Teknisk sjef i kommunen: – Å komme i gang med bygging av hallen før vinteren ser vanskelig ut

OPPSTART FØRST TIL VÅREN? Slik blir det nye fotballhallen på Sagbakken seende ut. Da bruker man garderober og en del  av de øvrige fasilitetene som var i den gamle hallen. Illustrasjon: Norconsult

OPPSTART FØRST TIL VÅREN? Slik blir det nye fotballhallen på Sagbakken seende ut. Da bruker man garderober og en del av de øvrige fasilitetene som var i den gamle hallen. Illustrasjon: Norconsult

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det spøker for bygging av ny Stålhall denne høsten. Trolig blir det vår før en ny fotballhall kan reise seg.

Onsdag var representanter fra Rana idrettsråd, Rana kommune, Stålkam, Helgeland Sparebank, og byggherre MBA med flere samlet for å diskutere spillemiddelsøknaden for en ny hall.

Knapt med tid

Etter møtet uttalte teknisk sjef i Rana kommune, Jan Erik Furunes, at det kunne bli knapt med tid for en byggestart i inneværende år.

– Å komme i gang med bygging av hallen før vinteren ser vanskelig ut, men samtidig jobber vi hardt for å få fortgang i søknaden om forhåndsgodkjenning. Slik det ser ut nå må vi jobbe for å legge alt til rette for en kontrollert byggestart på vårparten, sier Jan Erik Furunes.

På møtet gikk partene igjennom alle nødvendige prosedyrer i jobben med ei forhåndsgodkjenning av prosjektet, men måtte innse at tida flyr fortere enn man ønsker. Planen om byggestart nå i sommer med ferdigstillelse rundt nyttår, må trolig skrinlegges.

Det er uklarhet i hvordan Kulturdepartementet vil at saken skal håndteres som er utfordringen.

 – Trolig må søknaden innom fylket, for så å behandles i Kulturdepartementet. Da er vi et godt stykke ut på høsten, sier Furunes.

Men det er mer som kompliserer saken.

- Kommunestyret må ferdigbehandle partnerskapsavtalen som Stålkameratene har søkt om. Her må det endelige beløpet bestemmes. Og neste kommunestyremøte er ikke før 4. september, påpeker Furunes.

Gir ikke opp

Derfor ser de akkurat nå ikke noe smutthull som kan gjøre at godkjennelsen kan komme så raskt i gang som man hadde håpet.

– Men det betyr ikke at vi har gitt om håpet om ei raskere bedhandling. Vi skal gjøre det som er mulig for å få fart på prosessen, framholder Jan Erik Furunes overfor Rana Blad.

Artikkeltags