Rana-lærling på pallen i NNM i rørleggerfag

Rektor på Bodø videregående skole Nina Røvik (t.v) var stolt overå få arrangere konkuransen og vise fram skolen for bedrifter og besøkende. Ved siden av henne står konkurransedeltakerne Sander Ostad, Håvard Jensen og Martine Sofie Amundsen og fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen.

Rektor på Bodø videregående skole Nina Røvik (t.v) var stolt overå få arrangere konkuransen og vise fram skolen for bedrifter og besøkende. Ved siden av henne står konkurransedeltakerne Sander Ostad, Håvard Jensen og Martine Sofie Amundsen og fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tirsdag gikk nordnorsk mesterskap i rørleggerfag av stabelen på Bodø videregående skole.

Sander Ostad (20) fra Mo i Rana var en av finalistene under tirsdagens NNM. Han er lærling hos Haaland VVS på Mo, hvor han har jobbet siden sommeren 2016.

Hektiske arbeidsdager

På Facebook forteller han at bedriften har hatt mye å gjøre for tiden , så forberedelsen til NNM har vært hektiske arbeidsdager.

I en jevn konkurranse tirsdag trakk Håvard Jensen fra Tromsø det lengste strået, foran Martine Sofie Amundsen fra Finnsnes og Sander Ostad, skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

Oppgaven som skulle løses var å montere en vask med rørsystem, ut fra en nøye angitt tegning. Etter 4-5 timers intens jobbing kunne resultatet beskues av deltakere, dommere og alle besøkende.

Kun detaljer skilte

Juryen uttalte at alle de tre deltakerne hadde gjort en veldig god jobb og at kun detaljer skilte.

NNM ble åpnet av fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap), som benyttet anledningen til å skryte av konseptet med skole- og fagkonkurranser.

- En rapport fra FAFO slår fast at de virker positivt: de virker motiverende, øker lærlingenes læring og stimulerer samarbeidet mellom skole og lokalt næringsliv. Konkurransene virker også inviterende overfor omverdenen; alle interesserte inviteres til skolen for en dag. Det øker omdømmet både for faget og skole, sa hun.

Artikkeltags