Gå til sidens hovedinnhold

Beboer måtte hoppe ut fra veranda da huset sto i full fyr, mens naboer ble evakuert

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokka kvart på fem lørdag morgen fikk 110-sentralen melding om at det brant i en flermannsbolig på Mo, opplyser politiet på Twitter. Alt av nødetater dro til stedet. Brannen utviklet seg slik at det ble full fyr i huset. En person ble tatt med til legevaken etter at vedkommende måtte hoppe ned fra en veranda i andre etasje. Brannvesenet driver nå med etterslokking.

Befalsvakt Per Skotnes ved Brann- og redningstjenesten i Rana forteller at det var full fyr i huset, da de kom fram til stedet.

I huset, som ligger i området St. Hans-haugen nært Mo i Rana sentrum, finnes det tre boenheter. Brannvesenet fikk raskt funnet ut at det ikke var noen hjemme i to av boenhetene, mens beboeren i andre etasje måtte hoppe ut fra bygget.

– Huset er av gammel type med et påbygg. Vi greide å hindre at påbygget brant opp. Resten av bygget er totalskadd, sier Skotnes.

Det ble kun drevet utvendig slokking fra brannvesenets folk. Siden det var overtent ved brannvesenets ankomst, hadde det å hindre spredning førsteprioritet. Utfordringen slokkemessig var at bygget var delt opp i både horisontaldelt og vertikaldelte boenheter.

– Vi valgte å evakuere beboerne i det nærmeste huset, mens folk i flere andre nabohus ble vekket og bedt om å være klare til evakuering på kortvarsel. Disse ble det ikke behov for å evakuere, sier Skotnes.

Kommentarer til denne saken