Marte (17) har fått drømmestipend: – Dette er kjempestas

Marte Nedregård Thomassen fra Rana får Drømmestipendet på 15.000 kr for sitt talent innen visuell kunst.

Marte Nedregård Thomassen fra Rana får Drømmestipendet på 15.000 kr for sitt talent innen visuell kunst. Foto:

Marte Nedregård Thomassen fra Rana får Drømmestipendet.

DEL

Marte Nedregård Thomassen fra Rana får Drømmestipendet på 15.000 kr for sitt talent innen visuell kunst. Dette skriver Rana kommune i en pressemelding.

– Dette er kjempestas! Jeg fikk akkurat vite det av kulturskolen, sier 16-åringen midt mellom undervisningen på Polarsirkelen videregående.

Nedregård Thomassen går første året på kunst, design og arkitektur. Og for fjerde året på rad deles det ut Drømmestipend til innen visuell kunst i Rana. Noe den unge kunstneren, ifølge kulturskolerektor Kristine Rønning, har utmerket seg i.

– En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år, og denne gangen falt valget på Marte Nedregård Thomassen fra Rana. Hun har utmerket seg stort innen faget visuell kunst. Det er fjerde året på rad at våre elever fra visuell kunst får Drømmestipendet. Yvonne Rosten er deres gode motivator og lærer, skriver hun i en pressemelding.

Siden hun kunne holde en blyant

Pengene Nedregård Thomassen får, skal blant annet gå til nye tegnebøker.

– Og så har jeg tenkt litt på oljemaling, for det har jeg ikke prøvd før. Jeg jobber med akryl i dag, men ikke oljemaling, sier hun.

Kunsten betyr alt for den unge jenta.

Marte Nedregård Thomassen får Drømmestipendet på 15.000 kr for sitt talent innen visuell kunst.

Marte Nedregård Thomassen får Drømmestipendet på 15.000 kr for sitt talent innen visuell kunst.

– Jeg har holdt på med kunst siden jeg var stor nok til å holde en blyant i hånda. Jeg får uttrykt meg, og det er en mulighet til å slappe av. Og så får jeg holde på med noe jeg elsker.

Etter videregående håper hun på å komme inn på kunstskolen i Bergen. Planen er å bli illustratør.

Og det er ikke bare kunstneren selv som er glad.

– Jeg er kjempestolt i mammahjertet, smiler mamma Inger-Anne Nedregård stort.

Mamma her litt problemer med å forholde seg rolig i det stille kontorlandskapet på jobb.

– Nå skal det feires, sier hun.

Talentfull ungdom

Det er 16. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut stipend til talentfulle ungdom i 100 kommuner over hele landet.

Alle norske kommuner kan nominere personer innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Det er leder ved Rana kulturskole i et samarbeid med en intern jury som beslutter hvem som skal være kommunens kandidater til Drømmestipendet.

Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.
 

Nylig fikk også Anna Anita Yaskiv fra Hemnesberget samme stipendet.

Artikkeltags