Torsdag 1. oktober arrangeres det en dugnadsfest i Steinrøys på Alteren til inntekt for Redd Barna.

– Vi er en venninnegjeng som er blitt inspirert av frivilliges innsats både i Rana og i Norge generelt. Vi ønsker å gjøre noe, det er forferdelig det som skjer, sier Maja Salamonsen.

– Vi liker tanken om at alle kan gjøre noe, og det speiler den dugnadsånden som ligger bak, sier Salamonsen.

Det vil starte med tacobuffé i middagstiden, deretter blir det kaffe, kaker og loddsalg før tre unge musikere skal holde intimkonsert. Det er Kristian Rødvand, Ronja Larsen og Mads Utstrand.

– Vi er heldige som fikk disse tre til å stille opp på kort varsel. Vi tror det blir en innholdsrik kveld som både store og små kan delta på, sier Salamonsen.

Sammen med seg har hun blant andre Tora Hagen, Elisabeth Mikalsen, Kristine Alternes, Nora Strømfors og Charlotte Ånonli. De har fått sponset mat, så inntektene går så å si rett i kassen til Redd Barna.

– Barn er en uskyldig part som blir drevet på en livsfarlig flukt. Verden står overfor en humanitær katastrofe, her kan og bør alle gjøre en innsats for å hjelpe. Vi har tillit til at Redd Barna vet hvordan å bruke midlene vi samler inn i denne sammenhengen, sier Salamonsen.