Gå til sidens hovedinnhold

Festen i Klokkerhagen måtte avsluttes - fyll og fest natt til 1. mai

Artikkelen er over 4 år gammel

Mange mindreårige til stede

På plass var også, tradisjonen tro, Natteravnene og Norsk Folkehjelp Sanitet.

Politiet meldte om mye slåssing i Klokkerhagen natt til 1. mai, og dessuten en del mindreårige til stede. Dette oppgir politiet som grunn til at de så seg nødt til å avslutte russefesten like før klokka ett natt til søndag.

Twittermeldingene fra politiet på Helgeland bærer preg av festen i Klokkerhagen. Her kommer det også fram at en overstadig person ble hentet av et familiemedlem og kjørt hjem.

Også etter at politiet hadde avsluttet festen i Klokkerhagen, måtte de tilbake igjen. Kvart på to natt til søndag twitrer politiet om slåssing i Klokkerhagen...igjen. En person ble bortvist fra stedet etter ordre fra politiet.

– Var var på plass helt fram til 3.30 natt til søndag, sier koordinator for Natteravnene, Stein E. Hovind.

Han bekrefter at flere mindreårige kom til Klokkerhagen, og opplever dette som et økende problem for hvert år som går.

– Mange unge helt ned i 13–14 års alderen blandet seg inn i festen i Klokkerhagen. Vi fikk også høre at de unge via sosiale medier ble oppfordret til å dra til Klokkerhagen, for det var her det skjedde. Det er trist, sier Hovind.

Natteravnene og Norsk Folkehjelp hadde nok å henge fingrene i.

– Vi kjørte ungdom på legevakta og hjem, fant ei jente nærmest halvdød på toalettet, fisket flere opp fra Revelåga, som riktignok påsto de bedrev frivillig bading, men som slett ikke var sikker, sier Stein E. Hovind og gir honnør til de voksne som bruker fritida si til frivillig å passe på de unge natt til 1. mai og natt til 17. mai så vel som helger ellers i året.

På Møteplassen vegg-i-vegg med lokalene til Frivillighetens Hus i Mo sentrum, stilt frivillig med mat til de som trengte det utover kvelden og natt.

- De siste som var innom, var politiet som ikke hadde tid til å spise før langt ut på nattmorgenen, sier Hovind.

Til sentrum av Mo i Rana måtte også politiet rykke ut på grunn av krangling og slåssing mellom flere. Det skjedde utenfor et utested ved tretida på natta.

En fest gikk overstyr i Rana, og politiet ble tilkalt til en privat adresse for å bistå husverten like før klokka fire natt til søndag. Festen ble avsluttet.

Helgeland for øvrig

Sør på Helgeland ble også natt til 1. mai en fuktig opplevelse for flere. Politiet fikk flere klager på feststøy som forstyrret natteroen for naboer i Sandnessjøen, Mosjøen og Brønnøysund.

Søndag morgen må politiet igjen gripe inn overfor en fest i Mosjøen. Da har de vært på den private adressen flere ganger i løpet av natta etter klager fra naboene som ikke får sove. Nå anmeldes huseieren for ordensforstyrrelse.

I Mosjøen ble ei overstadig beruset russejente tatt med til legevakta for vurdering. Hun ble tatt hånd om av helsetjenesten.

Ei annen beruset jente under 18 år ble kjørt hjem av politiet i Mosjøen.

I Brønnøysund ba to unge menn om hjelp fra Politiet. Det hadde oppstått uenigheter mellom dem, og den ene påstår at han ble slått ned. Politiet ryddet opp, og anmeldelse vurderes, i følge ei melding fra politiet på Helgeland på Twitter.