Telenor sliter i Rana, Hemnes og andre steder på Helgeland: – Det er et komplisert fiberbrudd og vi anbefaler folk som har helseproblemer om å søke til steder med dekning

DEL

Oppdatert: Torsdag formiddag melder Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor, at feilen ble rettet litt over klokken 2000 onsdag kveld. Trafikken har deretter forløpt som normalt.

Tidligere: Rana Blad har fått flere meldinger fra abonnenter som sitter uten både telefon og dekning til bredbånd. Kommunikasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, sier problemet berører er stort område.

– Området i og rundt Rana er særlig rammet, og dette gjelder også Hemnes og områdene rundt Ranfjorden. Det er utfall på mobil og bredbånd dette gjelder og det er et komplisert fiberbrudd som er årsaken til dette. I Rana gjelder dette cirka 120 telefonkunder og 300 bredbåndskunder som er helt uten dekning, mens flere andre har dårligere dekning enn til vanlig. For dem som er helt uten mobildekning så vil dette bety problemer hvis man skal nå nødnumre og vi anbefaler folk med helseproblemer å søke til steder med dekning, sier han.

Krokan forteller videre at entreprenøren jobber med saken, men at dette kan ta tid.

– Fiberbruddet er såpass komplisert at vi ikke vil tidfeste en løsning. Entreprenøren er på saken og vi håper det kan løse seg i dag, men vi kan ikke garantere noe, sier Krokan.

Artikkeltags