Barentssekretariatet har fordelt 6,3 millioner kroner i støtte til ni store barentsprosjekter. Blant de er Båsmokoret

Båsmokoret får støtte fra Barentssekretariatet. Foto: Bjørn Leirvik

Båsmokoret får støtte fra Barentssekretariatet. Foto: Bjørn Leirvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Båsmokoret er ett av ni unike Barentsprosjekt som får en betydelig sum i støtte.

DEL

Prosjekter som søker om mer enn 400 000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet blir behandlet kun to ganger i året og må behandles av styret, skriver barentssekretariatet på sine nettsider. Denne uken var det styremøte i Kirkenes, og der ble det fordelt 6.375.000 kroner til ni ulike Barentsprosjekter. Båsmokoret ble innvilget 385.000 kroner i prosjektstøtte for Båsmokoret gjør Dido og Aneas.

Scenisk operaproduksjon

– I samarbeid med konservatoriet i Petrozavodsk vil Båsmokoret framføre operaen Dido and Aneas av Henry Purcell i Mo i Rana november 2018. I tillegg til tre forestillinger, vil vi profilere oppsettingen for å presentere klassisk musikk på høyt nivå for alle aldersgrupper i vår region. Et mål er også å etablere og å videreutvikle et musikalsk samarbeid mellom konservatoriet i Petrozavodsk og vårt kor/musikkmiljøet på Helgeland (Nordland), skriver Båsmokoret i sin søknad.

Musikalsk leder Tor-Petter Aanes forteller at koret søkte om mer enn det de ble tildelt. Dermed må de jobbe med å få støtte fra flere hold, til den store produksjonen.

– Det er en full scenisk operaproduksjon med orkester og solister, så det er en kostnadskrevende produksjon, sier Aanes, som er trygg på at de skal få gjennomført prosjektet.

De som får

I tillegg til Båsmokoret får Barents Press Norge 900.000 kroner for prosjektet «Om Russland for nordmenn. Om Norge for russere. En kursserie for norske og russiske journalister».

Barents sportskomité får 2 millioner kroner for Barents Winter Games 2018.

Stiftelsen Midt-Troms Museum får 500.000 kroner for prosjektet Craft Calotte Craft Tourism & Craft entrepreneurship.

UKM Arctic får 570.000 kroner i støtte for Norsk-russisk festivalsamarbeid for ungdomskultur.

Riddu Riđđu Festival får 550.000 i barentssekretariatsstøtte for Russland til Riddu 2018.

Kirkenes videregående skole får 500.000 for Arctic Skills 2018, og Nordområdesenteret Bodø får 420.000 kroner for project Arctic Safety bridge.

Artikkeltags