Det er en stor glede å annonsere de første artistene til den 10. utgaven av Verket, skriver festivalen i en pressemelding.

De avslører nå at de første artistene som er klare for 10-års jubileet til Verket er Europe, Gabrielle og Cezinando.

Festivalsjef Maiken Johansen formelig bobler over av glede over artistslippet.

– Europe er ett av de nordiske musikk-navnene vi har hatt ønske om i en årrekke, men ikke hatt mulighet til å hente inn. I jubileumsåret fikk vi det endelig til. Og jeg er bare vilt lykkelig for at vi har sikret oss Cezinando! Jeg håper og tror mange deler vår glede over at en av landets heteste artister kommer til Mo i Rana i august neste år.

Europe gjestet Mo i Rana og Vikafestivalen i 2007. En annen som kommer tilbake til byen er bergensjenta Gabrielle.

– Gabrielle er eksplosiv! Hun er en av landets absolutt beste og for tiden mest etterspurte liveartister. På Øya ga P3 henne terningkast 6 og skrev at hun er i verdensklasse. Vi visste jo det fra før og gleder oss til å ønske henne velkommen tilbake til Verket i august, sier festivalsjefen.

Europe

- Svenske Europe tok hele verden med storm da de slapp det legendariske albumet «The Final Countdown» i 1986. Singelen med samme navn er en av de definitive låtene fra åttitallet, og en av disse sjeldne sangene som absolutt har et forhold til. Vokalist Joey Tempest var i sin tid et internasjonalt sexsymbol, og låter som «Carrie», «Rock The Night» og «Cherokee» sørget for at rockebandet fra Stockholm fortsatte å selge millioner av plater. I 1992 var det derimot brått stopp for bandet, som tok en pause på ubestemt tid. Foruten en konsertopptreden i Stockholm på nyttårsaften i 1999, var det ikke før i 2003 at gutta gjorde comeback. Og siden den gang har de levert seks album og turnert verden over. Det blir sinnssykt gøy å ønske et band av denne størrelsen velkommen til Verket til sommeren, sier Verket i en pressemelding.

 

Gabrielle

- Bergenseren ble kanskje først kjent for det norske folk som deltaker i Idol. Men det er vel kanskje bare en annen bergenser som kan konkurrere med Gabrielle når det gjelder suksess i etterkant av tiden i fjernsynsruta. For en rekke hits denne dama har laget siden hun slapp superhiten «Ring meg» i 2011! «5 fine frøkner», «Regn fra blå himmel» og «Mellom skyene» har alle streamet millionvis av ganger og det er få, om noen, på den norske pophimmelen med samme brede appell som Gabrielle. Live er hun et fyrverkeri av en formidler, og hennes helproffe og engasjerende pakke er som skapt for store festivalscener. Så at Gabrielle endelig kommer til Verket er noe vi både er stolte og glade for, sier Verket.

 

Cezinando

- Med monsterhiten «Håper du har plass» tok Cezinando steget opp på stjernehimmelen mange hadde ventet på. Han er kanskje fortsatt helt i starten av tjueårene, men Oslogutten har med sitt andrealbum «Noen ganger og andre» etablert seg som en av landets ledende rappere. Allerede på debuten «Barn av Europa» høstet han en Spellemannpris i klassen tekstforfatter, og samme år vant han også P3 Gull-pris som årets nykommer. Da han nylig fremførte allerede nevnte «Håper du har plass» under årets P3 Gull-utdeling, var det ikke et tørt øye i salen. Og da samme låt senere på kvelden vant prisen for årets låt, kunne en konstatere at 22-åringen virkelig har truffet en nerve blant folket. Hans helt særegne form for hiphop er emosjonell, selvutleverende og melodiøs. Som liveartist er Cezinando en fantastisk formidler, med et spenn fra det tåredryppende til partystemning å spille på. Vi gleder oss enormt mye til å få besøk av landets kanskje viktigste rapper akkurat nå til sommeren, sier Verket
.